Νέο PlayStation Plus vs Xbox Game Pass – Τι πιστεύουν οι αναλυτές;

Πως βλέπουν οι ειδικοί τη νέα συνδρομητική υπηρεσία;
30 Μαρτίου 2022 17:56
Νέο PlayStation Plus vs Xbox Game Pass – Τι πιστεύουν οι αναλυτές;

Η σημαντική ανακοίνωση της Sony πως θα συγχωνεύσει τις συνδρομητικές υπηρεσίες PlayStation Plus και PlayStation Now έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης της τελευταίες ώρες στους gaming κύκλους, με πολλούς να συγκρίνουν τη νέα πρόταση της εταιρίας με το Xbox Game Pass της Microsoft.

Ποια είναι όμως η άποψη των εξιδεικευμένων αναλυτών της gaming βιομηχανίας; Το GamesIndustry.biz ρώτησε τις απόψεις μερικών αναλυτών μεγάλων επενδυτικών και ερευνητικών εταιριών, οι οποίοι φαίνεται ομόφωνα να πιστεύουν πως η αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη και κάτι που η εταιρία θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό.

Ωστόσο, τουλάχιστον ένας αναλυτής επισήμανε πως το νέο PlayStation Plus δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο το Xbox Game Pass. Συγκεκριμένα, ο research director for games της Ampere Analysis, Piers Harding-Rolls, πιστεύει πως η πρόταση της Sony «δε θα είναι τόσο ελκυστική όσο η υπηρεσία της Microsoft», τονίζοντας:

Εκεί που πιστεύω ότι η Sony θα προσπαθήσει να είναι πιο επιθετική είναι το διάστημα μεταξύ της κυκλοφορίας των νέων παιχνιδιών της και της προσθήκης τους στην υπηρεσία, όπως επίσης και με την προσθήκη νέων κυκλοφοριών από τρίτους developers και publishers.

Με τη σειρά του, ο director of TV and media strategies της Strategy Analytics, Michael Goodman, θεωρεί πως η Sony έπρεπε να είχε συγχωνεύσει τις δύο υπηρεσίες εδώ και καιρό, δηλώνοντας:

Έχουν δημιουργήσει ένα ελκυστικό προϊόν. Είναι σημαντικό το να δίνεις στους καταναλωτές την επιλογή εκατοντάδων παιχνιδιών και να συνδυάζεις το multiplayer. Είναι ουσιαστικά μια μείωση τιμής για τη συνδρομητική πλευρά των πραγμάτων. Αντί να έχετε δύο διαφορετικά προϊόντα στα 9,99 $, έχεις ένα που είναι πραγματικά επιτυχημένο, δηλαδή το PlayStation Plus, στο οποίο έχει εγγραφεί περίπου το 72% της βάσης χρηστών σου. Αντιθέτως, το PS Now έχει ως συνδρομητές περίπου το 5% της εγκατάστασης βάσης της κονσόλας. Έτσι, προφανώς, στο μυαλό του καταναλωτή, το PS Now με την τωρινή του μορφή δεν είχε αξία.

Η προσθήκη εκατοντάδων παιχνιδιών, η ενσωμάτωση του multiplayer τμήματος και η μείωση της τιμής...Η αξία βελτιώνεται σημαντικά.

Τέλος, ο Research Director of Gaming, eSports & VR/AR της IDC, Lewis Ward, επισήμανε πως ξεκάθαρα ο στόχος της Sony είναι να οδηγήσει τους συνδρομητές του PlayStation Plus σε μερικές από τις ακριβότερες βαθμίδες, αναφέροντας:

Η ουσία είναι πως η ανανέωση του PS Plus έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό και είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη. Εκτιμούμε ότι θα πετύχει τον κύριο στόχο της, ο οποίος είναι να ωθήσει ένα μερίδιο των συνδρομητών στις πιο ακριβές βαθμίδες.

Η απλοποίηση της ονοματολογίας είναι ρεαλιστική, αν και το «Extra» δεν το λες και συναρπαστική επιλογή για brands. Θα δούμε αν η Sony θα αποκαλύψει οτιδήποτε για το πως θα χωριστούν ανα βαθμίδα οι συνδρομητές με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο ο πήχης σίγουρα δεν είναι ψηλά για μείνουν οι Premium συνδρομητές ή να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια, στα οποία εκτιμούμε πως βρίσκονται τώρα οι συνδρομητές του PS Now.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η Sony μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.