Τι θα συμβεί με το PS Plus Collection μετά τις αλλαγές της συνδρομητικής υπηρεσίας;

Η Sony ξεκαθαρίζει την κατάσταση
30 Μαρτίου 2022 14:56
Τι θα συμβεί με το PS Plus Collection μετά τις αλλαγές της συνδρομητικής υπηρεσίας;

Όπως σας ενημερώσαμε, η Sony ανακοίνωσε και επίσημα πως προσεχώς θα ενώσει τα PlayStation Plus και PlayStation Now, δημιουργώντας μια νέα συνδρομητική υπηρεσία τριών βαθμίδων.

Αναλυτικότερα, το νέο αυτό PlayStation Plus στις Extra και Premium βαθμίδες του θα δίνει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να κατεβάσουν και να απολαύσουν έναν κατάλογο 400 παιχνιδιών των PS4 και PS5, ενώ οι Premium χρήστες θα έχουν πρόσβαση και σε μια retro βιβλιοθήκη 340 τίτλων των PS1, PS2, PS3 (μέσω streaming) και PSP.

Ωστόσο, το PlayStation Plus προσέφερε ήδη κάτι αντίστοιχο στους κατόχους του PS5, μέσα από το PlayStation Plus Collection, το οποίο περιλαμβάνει 20 παιχνίδια του PS4. Πολλοί, λοιπόν, αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί με αυτή τη μικρή συλλογή και αν πρόκειται να καταργηθεί με τις επερχόμενες αλλαγές ή αν θα συγχωνευθεί με τη νέα τύπου "Game Pass" βιβλιοθήκη παιχνιδιών που θα έρθει στην υπηρεσία.

Τελικά, η Sony ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δηλώνοντας στο IGN πως το PlayStation Plus θα συνεχίσει να υπάρχει ως έχει και θα είναι προνόμιο της Essential συνδρομής. Επομένως, με το εισαγωγικό πακέτο των €8.99 τον μήνα, οι κάτοχοι PS5 θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα 20 παιχνίδια και επομένως δε θα υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με το PlayStation Plus όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η Sony μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.