Όλες οι μεγάλες εταιρίες θα στηρίξουν το «Game Pass» του νέου PlayStation Plus

Νέες δηλώσεις από τη Sony
29 Μαρτίου 2022 21:43
Όλες οι μεγάλες εταιρίες θα στηρίξουν το «Game Pass» του νέου PlayStation Plus

Όπως σας ενημερώσαμε, η Sony ανακοίνωσε και επίσημα πως προσεχώς θα ενώσει τα PlayStation Plus και PlayStation Now, δημιουργώντας μια νέα συνδρομητική υπηρεσία τριών βαθμίδων.

Αναλυτικότερα, το νέο αυτό PlayStation Plus στις Extra και Premium βαθμίδες του θα δίνει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να κατεβάσουν και να απολαύσουν έναν κατάλογο 400 παιχνιδιών των PS4 και PS5, ενώ οι Premium συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση και σε μια retro βιβλιοθήκη 340 τίτλων με παιχνίδια των PS1, PS2, PS3 (μέσω streaming) και PSP.

Για την ώρα η Sony ανακοίνωσε πως ο κατάλογος της υπηρεσίας θα απαρτίζεται από παιχνίδια όπως τα God of War και Marvel’s Spider-Man των PlayStation Studios, καθώς και από διάφορους τίτλους third-party εταιριών. Για την ώρα δε ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα περίπου 700 παιχνίδια, οπότε οι gamers ξεκίνησαν να αναρωτιούνται πόσους τίτλους τρίτων publishers μπορούμε να περιμένουμε.

Την απάντηση ήρθε να δώσει ο Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation τμήματος, αφού σε μια συνέντευξή του στο gamesindustry.biz ξεκαθάρισε πως οι αρχικές διαπραγματεύσεις πηγαίνει καλά, τονίζοντας:

Όλοι οι μεγάλοι publishers θα έχουν παρουσία στην υπηρεσία.

Είτε είναι indies, είτε είναι μεγάλα παιχνίδια, είτε τίτλοι που τιμούν την κληρονομιά μας, θα υπάρχουν όλων των ειδών τα παιχνίδια. Θα έχουμε τα πάντα και ελπίζουμε πως το line-up θα τικάρει κάθε είδους κουτάκι.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε μερικές εικασίες για τις εταιρίες με τις οποίες θα συνεργαστεί η Sony για το ανανεωμένο PlayStation Plus.

Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή στο PlayStation Now υπάρχουν παιχνίδια όπως το Grand Theft Auto: Vice City - Definitive Edition από την Take-Two/Rockstar Games, το Mortal Kombat 11 από την Warner Bros. Interactive Entertainment, το Final Fantasy XII: The Zodiac Age από τη Square Enix, το Darksiders III από την THQ Nordic, το Mafia III από την 2K Games, το Castlevania: Lords of Shadow 2 από την Konami, το Resident Evil 4 από την Capcom, κ.α.

Επομένως, θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε πως οι παραπάνω publishers θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τη Sony και θα φέρουν ξανά τίτλους στο PlayStation Plus Extra και Premium. Το τι θα γίνει με την Bethesda, η οποία έχει αυτή τη στιγμή ορισμένα παιχνίδια στο PlayStation Now, καθώς και με την Activision Blizzard, δύο publishing τμήματα που βρίσκονται (ή θα βρίσκονται στη δεύτερη περίπτωση) κάτω από την ομπρέλα του Xbox, θα το μάθουμε σύντομα.