Ο director του νέου Witcher παιχνιδιού μιλάει για τις υπερωρίες στο στούντιο

Παίρνει δημόσια θέση
24 Μαρτίου 2022 16:35
Ο director του νέου Witcher παιχνιδιού μιλάει για τις υπερωρίες στο στούντιο

Πριν μερικές ημέρες, η CD Projekt προέβη σε μια τεράστια ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας και επίσημα πως έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου The Witcher παιχνιδιού, το οποίο θα ξεκινήσει ένα νέο saga για το λατρεμένο franchise.

Ωστόσο, μαζί με τις θετικές αντιδράσεις των χιλιάδων gamers, η CD Projekt δέχθηκε και κριτική για την κουλτούρα των υπερωριών που είναι γνωστό πως επικρατεί στο στούντιό της. Συγκεκριμένα, ο βετεράνος της πολωνικής ομάδας Jason Slama αποκάλυψε πως θα είναι ο director του τίτλου, λέγοντας:

Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι εργάζομαι ταπεινά για να εξασφαλίσω την επιτυχία του επόμενου μεγάλου AAA The Witcher παιχνιδιού ως ο Game Director του!

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να ενταχθείτε στην ομάδα; Έχουμε πολλές ανοιχτές θέσεις, με δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε!

Σε αυτή του τη δημοσίευση, μια απάντηση επισήμανε πως ο Slama ξέχασε να αναφερθεί στις «φρικτές υπερωρίες και στην αντιμετώπιση σαν σκυλιά». Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο και ο director του νέου Witcher έσπευσε να επισημάνει πως τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να συμβούν όσο είναι αυτός υπεύθυνος.

Τα δύο σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η CD Projekt έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο επίκεντρο των συζητήσεων για το crunch, ειδικότερα όταν είχε αναιρέσει τα λεγόμενά της πως δεν θα υπάρχουν υπερωρίες κατά την ανάπτυξη του Cyberpunk 2077, μετά από τις περίφημες αναβολές του τίτλου.

Όπως φαίνεται όμως, το στούντιο έχει μάθει από τα λάθη της ανάπτυξης του προηγούμενου παιχνιδιού του, με τον director του νέου Witcher να δεσμεύεται δημόσια από την πρώτη στιγμή για τις εργασιακές συνθήκες που θα επικρατούν πλέον.