Ούτε το PlayStation, ούτε το Xbox, ούτε η Nintendo είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο gaming

Μαντέψτε ποιος κολοσσός είχε τα περισσότερα έσοδα πέρυσι
24 Μαρτίου 2022 09:35
Ούτε το PlayStation, ούτε το Xbox, ούτε η Nintendo είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο gaming

Τελικά η εταιρία με τα περισσότερα έσοδα στο gaming δεν είναι ούτε η Nintendo, ούτε το PlayStation, ούτε το Xbox. Αντιθέτως, ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του gaming είναι η Tencent που σάρωσε μέσα στο 2021, με έσοδα που ξεπέρασαν τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια!

Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα και τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν. Πρόκειται για την εταιρία στην οποία ανήκει το League of Legends και δεκάδες άλλα εξαιρετικά δημοφιλή online παιχνίδια, όπως τα PUBG Mobile, Valorant, Brawl Stars και Clash of Clans, ενώ είναι υπεύθυνη και για την κυκλοφορία διαφόρων επιτυχιών της Δύσης στην κινεζική αγορά. Κάπως έτσι τα ταμεία της γέμισαν με $32.38 δις, ξεπερνώντας και το Xbox και τη Nintendo συνδυαστικά. Μάλιστα, η Tencent ξεπέρασε κατά σχεδόν $10 δισεκατομμύρια και το PlayStation για να κατακτήσει την πρωτιά.

Από τα $32 αυτά δις, τα $7.13 προέρχονται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Tencent στη Δύση, ενώ τα υπόλοιπα έσοδα προέρχονται από την Κίνα, η οποία είναι μια πραγματικά κολοσσιαία αγορά για το gaming, όπως αποδεικνύεται ξανά.

Τα έσοδα των μεγαλύτερων εταιριών του gaming:

Tencent: $32.38 δις

PlayStation: $24.87 δις

Xbox: $16.28 δις

Nintendo: $15.3 δις

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Tencent φιλοδοξεί να επεκταθεί πολύ περισσότερο στη Δύση. Μέσα στο 2021 οι παγκόσμιες αγορές εκτός Κίνας ευθύνονται για το 26% των εσόδων της, ένα ποσοστό που η εταιρία φιλοδοξεί να αυξήσει στο 50%.

Για την ιστορία, πέρα από την κυρίαρχη παρουσία της στην Κίνα, η Tencent διαθέτει και αμέτρητες σημαντικές ομάδες και εταιρίες με επιτυχημένα προϊόντα στη Δύση. Για παράδειγμα, η εταιρία ξεκίνησε το publishing τμήματα Level Infinite, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή της πολλές ακόμη ομάδες, όπως η Riot Games του League of Legends, η Funcom, η Splash Damage, η Supercell, η Digital Extremes του Warframe και η Turtle Rock Studios που κυκλοφόρησε πρόσφατα το Back 4 Blood.

Τέλος, η Tencent έχει μερίδια και από τις Epic Games, Ubisoft, Paradox Interactive, Remedy Entertainment, Frontier Developments, Dontnod, Bloober Team, Klei, Playtonic, Platinum Games, Roblox Corporation και Tequila Works.

Μέσα από τον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά τις διάφορες ιδιοκτησίες της.