Όχι, το Hogwarts Legacy δε θα έχει microtransactions

Οι developers καθησυχάζουν τους παίκτες
18 Μαρτίου 2022 20:24
Όχι, το Hogwarts Legacy δε θα έχει microtransactions

Πριν από μερικές ώρες, η Warner Bros Games. παρουσίασε επιτέλους τα πρώτα εκτενή gameplay πλάνα από το άκρως αναμενόμενο Harry Potter παιχνίδι Hogwarts Legacy. Οι πρώτες αντιδράσεις της κοινότητας ήταν στην πλειοψηφία τους θετικές, ωστόσο υπήρξε μια λεπτομέρεια που προβλημάτισε αρκετούς.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του gameplay demo φάνηκε πως το παιχνίδι έχει timers που μετράνε αντίστροφα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί το κάθε μαγικό φίλτρο που βράζει ο παίκτης. Αν και δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό, πολλοί ξεκίνησαν τις εικασίες πως τα timers βρίσκονται εκεί για να κάνουν τεχνητά την πρόοδο πιο δύσκολη και για να ωθήσουν στην αγορά microtransactions που τα παρακάμπτει, όπως συμβαίνει σε πολλά mobile παιχνίδια.

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε αρκετά στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, σε βαθμό που τελικά η ομάδα ανάπτυξης χρειάστηκε να έρθει και να καθησυχάσει τους παίκτες, διευκρινίζοντας πως το Hogwarts Legacy δε θα έχει καθόλου microtransactions. Συγκεκριμένα, ο community manager της WB Games Avalanche, Chandler Wood, ξεκαθάρισε τα πράγματα μέσα από ένα απλό και λιτό tweet που αναφέρει ακριβώς αυτό.

To Hogwarts Legacy αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2022 για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC, ενώ όπως ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή παρουσίαση θα έρθει επίσης και στο Nintendo Switch.