Η κινεζική Tencent συνεχίζει να αγοράζει το ένα στούντιο μετά το άλλο

Αποκτώντας αυτή τη φορά μια πολύ γνωστή indie ομάδα
17 Μαρτίου 2022 16:23
Η κινεζική Tencent συνεχίζει να αγοράζει το ένα στούντιο μετά το άλλο

Το 2022 είναι η χρονιά των εξαγορών, με τεράστιες κινήσεις που έχουν ταράξει τα νερά της gaming βιομηχανίας ήδη από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του χρόνου, όπως η αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft και της Bungie από το PlayStation.

Τώρα, η Tencent έρχεται να συνεχίσει το δικό της σερί, αποκτώντας ένα ακόμη γνωστό στούντιο. Αναλυτικότερα, ο κινεζικός κολοσσός ένταξε στο δυναμικό του την Tequila Works. Πρόκειται για τη γνωστή indie ομάδα από τη Μαδρίτη της Ισπανίας, η οποία ευθύνεται για παιχνίδια όπως τα Rime και Deadlight.

Αναλυτικότερα, η Tencent εξαγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο του στούντιο και πλέον θα λειτουργεί ως η βασική μέτοχός της. Με αφορμή την εξαγορά, το αφεντικό της Tequila Works, Raúl Rubio, δήλωσε:

Για 12 χρόνια, οι ομάδες της Tequila Works έχουν δημιουργήσει με πάθος τίτλους υψηλής ποιότητας που εκπέμπουν τις προσωπικές μας ευαισθησίες. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείς  να μεγαλώσεις μόνος.

Η Tencent είναι ένας συνεργάτης που μπορεί να εκτιμήσει την αξία των κορυφαίων δημιουργικών ταλέντων και της πρωτοτυπίας τους. Είναι ένας συνεργάτης που σέβεται την ανεξαρτησία και τη δημιουργική μας ελευθερία. Αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε στο να βγάλουμε τα αυθεντικά IPs για τα οποία είμαστε γνωστοί και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες εμπειρίες που μπορούμε να ονειρευτούμε

Για την ιστορία, η Tencent έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό gaming κολοσσό, αφού πέρα από την κυρίαρχη παρουσία της στην Κίνα, διαθέτει και αμέτρητες σημαντικές ομάδες και εταιρίες με επιτυχημένα προϊόντα στη Δύση. Για παράδειγμα, η εταιρία ξεκίνησε το publishing τμήματα Level Infinite, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή της πολλές ακόμη ομάδες, όπως η Riot Games του League of Legends, η Funcom, η Splash Damage, η Supercell, η Digital Extremes του Warframe και η Turtle Rock Studios που κυκλοφόρησε πρόσφατα το Back 4 Blood.

Τέλος, η Tencent έχει μικρότερα μερίδια στις Epic Games, Ubisoft, Paradox Interactive, Remedy Entertainment, Frontier Developments, Dontnod, Bloober Team, Klei, Playtonic, Platinum Games και Roblox Corporation.