Πόσο πιο γρήγορα φορτώνει το GTA V στο PS5; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια η διαφορά σε σχέση με το PS4
17 Μαρτίου 2022 14:45
Πόσο πιο γρήγορα φορτώνει το GTA V στο PS5; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που είναι περίφημο για τα μεγάλα loading times του αυτό είναι το Grand Theft Auto V που χρειάζεται κυριολεκτικά ολόκληρα λεπτά για να φορτώσει τα απαραίτητα δεδομένα.

Φυσικά, οι αρχικές εκδόσεις του παιχνιδιού στο Xbox 360 και στο PS3 ήταν οι χειρότερες, αφού για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον δύο λεπτά. Η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως με τη μεταφορά του παιχνιδιού στα PS4 και Xbox One, με τους χρόνους φόρτωσης να πέφτουν περίπου στο μισό, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως και πάλι δεν χρειαζόταν αρκετή υπομονή από τους παίκτες.

Τώρα, το λατρεμένο παιχνίδι και το εξαιρετικά δημοφιλές multiplayer κομμάτι του, το GTA Online, (που επίσης είναι διάσημο για τα τεράστια loading times) είναι πλέον διαθέσιμα στις κονσόλες νέας γενιάς PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Τρίτη και φαρμακερή λοιπόν; Καταφέρνουν τελικά τα συστήματα νέας γενιάς με τους γρήγορους SSDs τους να κάνουν άμεσο και λιγότερο ενοχλητικό το φόρτωμα;

Ακριβώς αυτή τη δοκιμή έκανε το gaming μέσο VGC, μετρώντας το χρόνο που χρειάζεται το παιχνίδι για να δώσει τον έλεγχο στον παίκτη από τη στιγμή που αυτός θα πατήσει το «start/load game» τόσο στο PS4 όσο και στο PS5. Τα αποτελέσματα;

Το GTA V χρειάστηκε 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα για να φορτώσει στο PS4

To GTA V χρειάστηκε 27 δευτερόλεπτα για να φορτώσει στο PS5

Η διαφορά είναι πραγματικά τεράστια, αφού πλέον το παιχνίδι φορτώνει έως και τρεις φορές γρηγορότερα. Βέβαια, τα loading times δεν εξαλείφονται εντελώς, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με πολλά άλλα παιχνίδια στα PS5 και Xbox Series X|S, αλλά και πάλι οι χρόνοι φόρτωσης σίγουρα δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για τους περισσότερους.

Δείτε το συγκριτικό βίντεο των χρόνων φόρτωσης του GTA V: