Το Steam Deck υποδέχεται και επίσημα τα Windows

Κυκλοφόρησαν οι απαραίτητοι drivers
13 Μαρτίου 2022 16:11
Το Steam Deck υποδέχεται και επίσημα τα Windows

Η Valve τήρησε την υπόσχεσή της και έτσι ένα από τα πιο δελεαστικά ανακοινωμένα χαρακτηριστικά του Steam Deck μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ο λόγος γίνεται για τη δυνατότητα εγκατάστασης εναλλακτικού λειτουργικού συστήματος στην κονσόλα. Συγκεκριμένα, η εταιρία μόλις διέθεσε όλους τους απαραίτητους drivers για την κάρτα γραφικών, το Wi-Fi και το Bluetooth της συσκευής και έτσι πλέον αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να εγκαταστήσει τα Windows 10 στην φορητή κονσόλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Deck δεν είναι ακόμη συμβατό με τα Windows 11, αλλά το σχετικό BIOS που θα φέρει την υποστήριξη αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Συγχρόνως, μελλοντικά θα έρθει και η δυνατότητα του dual boot, για όσους θέλουν να αξιοποιούν και τα οφέλη του προεγκατεστημένου λειτουργικού και την ευελιξία των Windows.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν drivers ήχου και έτσι όσοι εγκαταστήσουν τα Windows στο Deck τους δε θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ενσωματωμένα ηχεία και το headphone jack.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows στο Steam Deck, καθώς και μια επίδειξη του Halo Infinite (ναι, το Xbox Game Pass δουλεύει κανονικά στο Deck) και του Destiny 2 στο hardware, δύο παιχνίδια δηλαδή που θεωρητικά δεν είναι συμβατά με το προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα της κονσόλας εξαιτίας των anti-cheat υλοποιήσεών τους.