Γίνεται η οθόνη του Nintendo Switch OLED να κάνει burn-in; (ΒΙΝΤΕΟ)

Παίκτης βασάνισε την κονσόλα για πέντε μήνες για να μάθει
10 Μαρτίου 2022 13:46
Γίνεται η οθόνη του Nintendo Switch OLED να κάνει burn-in; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μύθος ή πραγματικότητα, υπερβολική ανησυχία ή πικρή αλήθεια, το burn-in είναι μια σκέψη που σίγουρα έχει προβληματίσει πολλούς κατόχους OLED τηλεοράσεων. Αναμενόμενα, λοιπόν, το ίδιο πέρασε και από το μυαλό των παικτών σχετικά με τη νέα έκδοση του Nintendo Switch που έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι, αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων την οθόνη του συστήματος με ένα OLED πάνελ.

Γίνεται, λοιπόν, η οθόνη του Nintendo Switch OLED να κάνει burn-in; Αυτό ακριβώς αποφάσισε να δοκιμάσει ο YouTuber Bob "WulffDen" Wulff, ο οποίος βασανίζει το νέο μοντέλο της υβριδικής κονσόλας εδώ και πέντε περίπου μήνες.

Αναλυτικότερα, ο Wulff άφησε πέντε μήνες την κονσόλα να δείχνει μια σταθερή φωτογραφία που τραβήχτηκε από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Τελικά έμεινε μόνιμα ένα αποτύπωμα της εικόνας στο panel του Nintendo Switch OLED, αλλά τα καλά νέα είναι πως χρειάστηκαν 3600 ώρες για να αρχίσει να παρατηρείται burn-in. Αυτό σημαίνει πως η οθόνη της κονσόλας «χάλασε» μετά από περίπου 150 ημέρες σχεδόν συνεχόμενης προβολής μιας σταθερής εικόνας. 

Μάλιστα, ακόμη και τώρα, μετά από 3600 ώρες, το burn-in μόλις που είναι ορατό και θεωρητικά η κονσόλα μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί. Τώρα, ο Wulff δοκιμάζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί το panel και να φύγει εντελώς το «φάντασμα» της σταθερής εικόνας.

Συνολικά, λοιπόν, τα αποτελέσματα πρέπει να ξεαγχώσουν τους κατόχους του Nintendo Switch OLED που ίσως να είχαν αυτή τη φοβία, αφού οι συνθήκες της δοκιμής είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθούν με φυσιολογική χρήση. Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό του βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.