Η GDC Europe 2015 αναμένεται να ξεκινήσει σε μόλις μερικές εβδομάδες και έτσι δημοσιεύθηκαν μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες έρευνες που αφορούν τους επισκέπτες της. Οι δημοσκοπήσεις είχαν ως δείγμα 250 ευρωπαίους developers που είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν την GDC ή σκοπεύουν να επισκεφθούν την συνδιάσκεψη φέτος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρώτη δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο ποσοστό των developers επιθυμεί να κυκλοφορήσει τα παιχνίδια του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με τα κινητά και τα tablets να ακολουθούν και τα PlayStation 4 και Xbox One να καταλαμβάνουν την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Παράλληλα, ερεύνα έγινε και για το ενδιαφέρον των developers στα VR headsets, με το Oculus Rift να κυριαρχεί στην κατηγόρια του.
