Παίκτες αγοράζουν εκατομμύρια runes στο Elden Ring με κανονικά χρήματα από το eBay

Άλλοι βέβαια πέφτουν θύματα απάτης
07 Μαρτίου 2022 13:53
Παίκτες αγοράζουν εκατομμύρια runes στο Elden Ring με κανονικά χρήματα από το eBay

Το Elden Ring βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων εδώ και μερικές ημέρες και όπως όλα δείχνουν αρκετός κόσμος τα βρίσκει σκούρα με το πόνημα της FromSoftware. Πολλοί δεν μπορούν καν να απολαύσουν το παιχνίδι λόγω της δυσκολίας του, από τις πρώτες ώρες και γι’ αυτό το λόγο, όπως μάθαμε από το PC Gamer, απευθύνονται στο…eBay. Ναι, καλά διαβάσατε.

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε η είδηση πως μέσα από το ψηφιακό κατάστημα του eBay πωλούνται ρούνοι (runes) του παιχνιδιού και ολοένα και περισσότερα παίκτες τους αγοράζουν για να ανέβουν γρήγορα level. Αυτό σημαίνει πως αγοράζουν εκατομμύρια Runes, με πραγματικά χρήματα, ώστε να ανέβουν πιο γρήγορα level και να κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη. Παραδείγματος χάρη, μπορεί κάποιος με 10 ή 20 δολάρια να αγοράσει εκατομμύρια Runes, οι οποίοι γίνονται ουσιαστικά “trade” μέσα στο παιχνίδι.

Ο πωλητής ορίζει μια ώρα και ένα μέρος, καλεί τον αγοραστή στον κόσμο του (μέσω multiplayer), ρίχνει τον συμφωνημένο αριθμό από Runes στο έδαφος, τους “λουτάρει” ο παίκτης που τους έχει αγοράσει και φεύγει. Όπως περίπου γίνεται και στο World of Warcraft εδώ και χρόνια.

Μιας και έχει γίνει viral όλο αυτό, πολλοί παίκτες έχουν πέσει θύματα απάτης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλο αυτό είναι ενάντια στους όρους της FromSoftware και μετά από κάτι τέτοιο μπορεί είτε να χαθούν τα runes από την κατοχή σας ή ακόμη και να αποκλειστείτε εντελώς από το παιχνίδι. Δηλαδή να σας “μπανάρει” το ίδιο το παιχνίδι.

Tags: