Τέλος για το Bethesda Launcher – Πλήρης μετάβαση στο Steam

Μέσα στους επόμενους μήνες
22 Φεβρουαρίου 2022 18:41
Τέλος για το Bethesda Launcher – Πλήρης μετάβαση στο Steam

Η Bethesda προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση όσον αφορά το μέλλον των παιχνιδιών της στο PC. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως εντός του 2022 θα αποσύρει πλήρως το Bethesda.net Launcher.

Τι σημαίνει αυτό; Η publishing εταιρία θα συνεχίσει να διανέμει τα παιχνίδια της μόνο μέσα από το Steam, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να μεταφέρουν τις αγορές και την πρόοδό τους στην πλατφόρμα της Valve.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η μεταβατική περίοδος, με τη Bethesda να επιτρέπει το migration των παιχνιδιών και των πορτοφολιών των παικτών στο Steam. Επισημαίνεται πως δε θα χαθεί απολύτως τίποτα απ’ ότι έχετε αγοράσει και το μόνο που πρέπει να προσέξουν οι χρήστες είναι ορισμένα saves που ενδέχεται να χρειαστούν χειροκίνητη μεταφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν επηρεάζει τους Bethesda.net λογαριασμούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά να υπάρχουν για την ιστοσελίδα της εταιρίας ή και για τα παιχνίδια που τους αξιοποιούν για ειδικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το Slayers Club στα πρόσφατα DOOM.

Η Bethesda έχει αναρτήσει ένα αναλυτικό FAQ στην επίσημη ιστοσελίδα της με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία της μεταφοράς, καθώς και με απαντήσεις για τις πιο κοινές απορίες που μπορεί να έχουν οι παίκτες. Επομένως, για περισσότερα μπορείτε να πατήσετε εδώ.

 

Tags: