Το Horizon: Forbidden West κατάφερε το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο PS5 παιχνιδιού

Στην retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
21 Φεβρουαρίου 2022 12:30
Το Horizon: Forbidden West κατάφερε το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο PS5 παιχνιδιού

Εξαιρετικό ντεμπούτο σημείωσε η νέα αποκλειστικότητα του PlayStation στα retail καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Horizon: Forbidden West, το οποίο έστειλε στη δεύτερη θέση το Pokémon Legends: Arceus, κατακτώντας την πρωτιά στα εβδομαδιαία UK Charts.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα περιπέτεια της Aloy κατάφερε το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του PS5 στην συγκεκριμένη αγορά, προσπερνώντας το FIFA 22. Ο μόνος PS5 τίτλος που έχει σημειώσει καλύτερο ντεμπούτο είναι το Spider-Man: Miles Morales.

Συνεχίζοντας, μιας και το Forbidden West είναι διαθέσιμο για το PlayStation οικοσύστημα γενικότερα και όχι μόνο για το PS5, αξίζει να ρίξουμε και μια ματιά στα ποσοστά για τις δύο εκδόσεις. Αναλυτικότερα, το 68% των retail πωλήσεων αφορούν την έκδοση του PS5, ενώ το υπόλοιπο 32% των αντιτύπων που πουλήθηκαν αφορούν την PS4 έκδοση του παιχνιδιού.

Σε σύγκριση με το Horizon: Zero Dawn, το Forbidden West πούλησε 35% λιγότερο στην πρώτη του εβδομάδα, αλλά μιας και ακόμη δε γνωρίζουμε τι συνέβη με τις ψηφιακές πωλήσεις, οι οποίες πλέον ξεπερνούν κατά πολύ το retail, δε μπορούμε να εξάγουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Ρίχνοντας μια ματιά στις υπόλοιπες θέσεις των βρετανικών chats, συναντάμε τους συνήθεις υπόπτους, με αρκετά παιχνίδια του Nintendo Switch, όπως το Pokémon Legends: Arceus που εξακολουθεί να είναι ο τίτλος του 2022 με τις γρηγορότερες πωλήσεις, όντας αμετακίνητο από την κορυφή για τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

  1. Horizon: Forbidden West
  2. Pokémon Legends: Arceus
  3. Dying Light 2
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. FIFA 22
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Call of Duty: Vanguard
  8. Minecraft (Switch)
  9. Mario Party Superstars
  10. Just Dance 2022