Τεράστιο ορόσημο χρηστών για την Epic Games του Fortnite

Συνεχίζει την φρενήρης πορεία της
17 Φεβρουαρίου 2022 14:13
Τεράστιο ορόσημο χρηστών για την Epic Games του Fortnite

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Epic Games ανακοίνωσε πως έφτασε ένα τεράστιο ορόσημο. Συγκεκριμένα, πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες έχουν πλέον Epic Games λογαριασμό. Πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από τους παίκτες των παιχνιδιών της, όπως τα Fortnite και Rocket League, πολλοί από το ψηφιακό της κατάστημα Epic Game Store και πολλοί από την Unreal Engine.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Epic Games Store είχε φτάσει τους 194 εκατομμύρια χρήστες το 2021, αυξάνοντας την εγκαταστημένη του βάση κατά 34% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, μόνο μέσα στον Δεκέμβριο, το κατάστημα είχε 62 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς χρήστες.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των ομολογουμένως αξιοσημείωτων στατιστικών έχουν παίξει τα δωρεάν παιχνίδια που μοιράζει κάθε εβδομάδα η εταιρία. Μάλιστα, η Epic έχει επενδύσει πάρα πολλά στο πρόγραμμα, αφού σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη δικαστική της διαμάχη με την Apple, το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 100άδες εκατομμύρια δολάρια. Για την ιστορία, πέρυσι η Epic Games χάρισε 765 εκατομμύρια αντίτυπα από 89 διαφορετικά παιχνίδια.

Όσον αφορά το Fortnite τώρα, σίγουρα ήταν καθοριστικό για την επίτευξη του στόχου, αφού μόνο μέχρι το Μάιο του 2020, το παιχνίδι είχε πάνω από 350 εκατομμύρια παίκτες.

Κλείνοντας, πέρα από το ορόσημο των χρηστών, η δημοσίευση περιλαμβάνει και πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά για την Unreal Engine. Συγκεκριμένα, η εταιρία επισημαίνει πως απ’ όλα τα next-gen παιχνίδι που έχουν ανακοινωθεί, το 48% φτιάχνεται χρησιμοποιώντας την Unreal Engine. Συγχρόνως έγινε γνωστό πως τα downloads της μηχανής γραφικών αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το εντυπωσιακό Matrix tech demo της, κατέβηκε πάνω από 6 εκατομμύρια φορές.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε την εν λόγω δημοσίευση πατώντας εδώ.