Η Daedalic Entertainment του Lord of the Rings: Gollum εξαγοράστηκε για €53 εκατομμύρια

Συνεχίζεται το σερί στη βιομηχανία
17 Φεβρουαρίου 2022 12:14
Η Daedalic Entertainment του Lord of the Rings: Gollum εξαγοράστηκε για €53 εκατομμύρια

Άλλη μια μέρα, άλλη μια εξαγορά πολλών εκατομμυρίων στη gaming βιομηχανία. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η γαλλική publishing εταιρία Nacon ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει την Daedalic Entertainment.

Πρόκειται για την γερμανική ομάδα ανάπτυξης, η οποία έχει εκτελέσει στο παρελθόν και χρέη publisher, που μας έχει χαρίσει τα παιχνίδια της σειράς Deponia, καθώς και τα Shadow Tactics: Blades of the Shogun και Felix the Reaper. Αυτή την περίοδο το στούντιο είναι απασχολημένο με την ανάπτυξη του άκρως αναμενόμενου Lord of the Rings: Gollum, το οποίο αναμένεται εντός του 2022 για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC και Switch.

Η εν λόγω συμφωνία είναι ύψους €53 εκατομμυρίων και οριστικοποιεί την προυπάρχουσα σχέση των δύο εταιριών, αφού η Nacon είναι η εκδότρια του Lord of the Rings: Gollum. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπάρχουσα διοικητική ομάδα της Daedalic θα παραμείνει και το στούντιο θα συνεχίσει να λειτουργεί με μεγάλο βαθμό αυτονομίας.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Nacon ήταν γνωστή ως Bigben Interactive μέχρι το Φεβρουάριο του 2020, μέχρι που συγχωνεύτηκε με την γνωστή εταιρία κατασκευής περιφερειακών. Κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται αρκετές ακόμη ομάδες, όπως οι Spiders (Greedfall), Big Ant Studios (Cricket 22) και Cyanide (Blood Bowl 3, Tour de France 2021).

Για την ιστορία, μέσα στον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους είδαμε όχι μια, όχι δύο, αλλά τρείς κολοσσιαίες εξαγορές πολλών δισεκατομμυρίων στη gaming βιομηχανία. Την αρχή έκανε η Take-Two, «ρίχνοντας» $13 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της mobile publishing εταιρίας Zynga, γνωστή μεταξύ άλλων για τίτλους όπως το Zynga Poker, το FarmVille, το Mafia Wars κ.α. Στη συνέχεια η Microsoft ήρθε να σπάσει κάθε προηγούμενο με τεράστια διαφορά, ξοδεύοντας το εξωπραγματικό ποσό των $70 δισεκατομμυρίων για την Activision Blizzard, η οποία ευθύνεται για τα Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch, Crash, Tony Hawk και πολλά ακόμη παιχνίδια.

Τελικά, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τη Sony, η οποία έβαλε ομοίως βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποκτώντας την Bungie έναντι περίπου $4 δισεκατομμυρίων. Το σερί αυτό φαίνεται πως συνεχίζεται τώρα και πλέον μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες για το τι άλλες εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι άλλοι 10 μήνες του 2022.