Νέα επιβεβαίωση Microsoft – Το Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation

Ενώ θα συνεχιστεί και η υποστήριξη των Nintendo πλατφορμών
09 Φεβρουαρίου 2022 21:13
Νέα επιβεβαίωση Microsoft – Το Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως ο κλοιός φαίνεται να έσφιξε για τη Microsoft και την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 70 δισεκατομμυρίων δολλαριών, αφού στη μέση θα μπει το αρκετά πιο αυστηρό FTC, σε αντίθεση με την εξαγορά της Bethesda που εγκρίθηκε απευθείας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβιβάσετε πατώντας εδώ.

Θέλοντας να προλάβει, λοιπόν, την κατάσταση, η Microsoft εξέδωσε τώρα μια επίσημη ανακοίνωση μέσα από την ιστοσελίδα της, στην οποία ξεκαθαρίζει μια και καλή πως το Call of Duty και άλλα δημοφιλή παιχνίδια της Activision Blizzard θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στο PlayStation και στις Nintendo πλατφόρμες, όχι μόνο για όσο προβλέπουν τα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια, αλλά και γενικότερα στο μέλλον.

Αναλυτικότερα, ο Προέδρος της εταιρίας, Brad Smith, δήλωσε:

Αναγνωρίζουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί κάλλιστα να έχουν σημαντικές ερωτήσεις καθώς εξετάζουν την εξαγορά της Activision Blizzard. Δεσμευόμαστε να απαντήσουμε σε κάθε πιθανή ερώτηση και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε δημόσια κάποια πράγματα από την αρχή.

Πρώτον, ορισμένοι σχολιαστές ρώτησαν αν θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε δημοφιλές περιεχόμενο, όπως το Call of Duty της Activision, σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως το PlayStation της Sony. Η προφανής ανησυχία είναι ότι η Microsoft θα μπορούσε να καταστήσει αυτόν τον τίτλο διαθέσιμο αποκλειστικά στις Xbox κονσόλες, υπονομεύοντας τις διαθέσιμες ευκαιρίες για τους χρήστες του PlayStation.

Για να είμαστε σαφείς, η Microsoft θα συνεχίσει να διαθέτει τα Call of Duty και άλλους δημοφιλείς τίτλους της Activision Blizzard στο PlayStation κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε υπάρχουσας συμφωνίας με την Activision. Παράλληλα, έχουμε δεσμευτεί στη Sony ότι θα τα διαθέτουμε επίσης και στο PlayStation, ακόμη και μετά από την υπάρχουσα συμφωνία, στο μέλλον, έτσι ώστε οι οπαδοί της να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια που αγαπούν. Ενδιαφερόμαστε επίσης να λάβουμε παρόμοια μέτρα και για την υποστήριξη της επιτυχημένης πλατφόρμας της Nintendo. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για τη βιομηχανία, για τους παίκτες και για την επιχείρησή μας.

Η ανάρτηση της Microsoft μιλά και για τις πρακτικές που θα εφαρμοστούν από τα ψηφιακά της καταστήματα και μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη πατώντας εδώ.