Steam Deck - Μάθαμε πόσο κρατάει η μπαταρία της φορητής κονσόλας της Valve

Νέες πληροφορίες
09 Φεβρουαρίου 2022 11:16
Steam Deck - Μάθαμε πόσο κρατάει η μπαταρία της φορητής κονσόλας της Valve

Το Steam Deck της Valve αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου και μια νέα είδηση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας που αφορά την μπαταρία της κονσόλας. Η Valve είχε δηλώσει στο παρελθόν πως η κονσόλα της θα παρέχει στον χρήστη 2 έως 8 ώρες χρήσης, ανάλογα το παιχνίδι και τις ρυθμίσεις που θα χρησιμοποιούνται στον εκάστοτε τίτλο.

Κάποιοι χρήστες έχουν ήδη στα χέρια τους τη συσκευή και αποκαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της μπαταρίας. Όπως λένε, η μπαταρία θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ανάλογα τις ρυθμίσεις του χρήστη. Αυτό μεταφέρουν οι YouTubers Gamer Nexus και The Phawx, οι οποίοι λένε πως η Valve είχε δίκιο…στο περίπου.

Όπως μεταφέρουν, κατάφεραν με τις ανάλογες ρυθμίσεις να εξαντλήσουν την μπαταρία σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ κανένας τους δεν έφτασε το ανώτατο όριο των 8 ωρών που δίνει η Valve. Το κανάλι του Gamers Nexus κατάφερε να εξαντλήσει την μπαταρία μέσα σε 87 λεπτά παίζοντας το Devil May Cry 5 της Capcom με uncapped το framerate και το VSync απενεργοποιημένο. Ωστόσο, με μέγιστο όριο τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ενεργοποιημένο το Vsync, το DMC5 έτρεξε στην κονσόλα για περίπου 2 ώρες.

Παρόμοιες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το The Phawx, έδειξαν ότι το Steam Deck αποκτά πολύ καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν παίζετε λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια, όπως indies ή παλαιότερους τίτλους. To Dead Cells για παράδειγμα έτρεχε για περίπου έξι ώρες με ενεργοποιημένο το Vsync.

Να σας υπενθυμίσουμε πως η Valve υπόσχεται πως έχει δημιουργήσει το δυνατότερο και πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά gaming handheld στον κόσμο. Το Steam Deck αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AMD και διαθέτει έναν custom APU της εταιρίας που βασίζεται στις Zen 2 και RDNA 2 αρχιτεκτονικές που συναντάμε στα PS5 και Xbox Series X|S.

Η Valve έχει δοκιμάσει πάνω από 100 παιχνίδια στο Steam Deck. Πόσα τρέχουν άψογα όμως θα βρείτε πατώντας εδώ.

Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου.