PlayStation: Πρώτα στοιχεία για το παιχνίδι της Jade Raymond

Μια κλεφτή ματιά στον τίτλο
08 Φεβρουαρίου 2022 19:24
PlayStation: Πρώτα στοιχεία για το παιχνίδι της Jade Raymond

Το Μάρτιο του περασμένου έτους, έπειτα από την κατάρρευση των πλάνων της Google με το Stadia, η Jade Raymond ανακοίνωσε τη νέα της ανεξάρτητη ομάδα Haven Entertainment Studios, η οποία αναπτύσσει το πρώτο της παιχνίδι σε συνεργασία με το PlayStation.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως η συνδημιουργός της απίστευτα επιτυχημένης Assassin’s Creed σειράς εργάζεται σε ένα νέο IP, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί περεταίρω λεπτομέρειες. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού τα πρώτα στοιχεία για τον επερχόμενο τίτλο του PlayStation ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από μια συνέντευξη που παραχώρησε η Jade στο γαλλικό μέσο Le Devoir.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Jade εξήγησε πως η Sony της ζήτησε αρχικά να παρουσιάσει ιδέες για τρία projects μεγάλης κλίμακας, με την πρόθεση να χρηματοδοτήσει το ένα παιχνίδι που θα της άρεσε περισσότερο. Τελικά, η εταιρία έδειξε ενδιαφέρον και για τα τρία, αλλά η ομάδα ανάπτυξης επέλεξε να εστιάσει της προσπάθειές της σε ένα project, το οποίο περιγράφεται ως ένα “συνεχές και εξελισσόμενο online περιβάλλον”.

Στόχος του στούντιο είναι να κάνει τη διαφορά σε σχέση με άλλα δημοφιλή online παιχνίδια, προωθώντας το ‘inclusivity’ και την ‘φροντίδα’. Το δημοσίευμα του γαλλικού μέσου δεν περιλαμβάνει πολλές ακόμη λεπτομέρειες, πέρα από μια πολύ ενδιαφέρουσα φιλοδοξία της ομάδας. Συγκεκριμένα, το στούντιο θέλει να φτάσει το PS5 στα όριά του και έτσι συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα της κονσόλας Mark Cerny, για να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις τεχνολογίες που έχει να προσφέρει το σύστημα.

Τέλος, αναφέρεται πως από τον Μάρτιο μέχρι τώρα, ο αριθμός των developers στην Haven έχει διπλασιαστεί.

Για την ιστορία, πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως η Sony σχεδιάζει τουλάχιστον 10 PlayStation παιχνίδια-υπηρεσίες, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2026. Όπως φαίνεται, τελικά, το project της Jade Raymond θα είναι ένα απ’ αυτά. Περισσότερα σχετικά με τα σχέδια της εταιρίας μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.