Κλείδωσε η ημερομηνία των GTA V και GTA Online για τα PS5 και Xbox Series X|S

Έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις
04 Φεβρουαρίου 2022 19:20
Κλείδωσε η ημερομηνία των GTA V και GTA Online για τα PS5 και Xbox Series X|S

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν λίγα λεπτά η Rockstar Games έσπασε τη σιωπή της, μιλώντας για πρώτη φορά επίσημα για το Grand Theft Auto 6. Οι δηλώσεις της έγιναν μέσα από μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η οποία πέρα από τις πληροφορίες για το επόμενο κεφάλαιο της σειράς αποκάλυψε και την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του Grand Theft Auto V στις κονσόλες νέας γενιάς.

Αναλυτικότερα, έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις, η Rockstar Games γνωστοποίησε πως επιτέλους το GTA V, καθώς και το multiplayer κομμάτι του GTA Online, θα καταφθάσουν στα PS5 και Xbox Series X|S στις 15 Μαρτίου.

Φυσικά, θα αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, μιας και οι κάτοχοι των εν λόγω κονσολών μπορούν να απολαύσουν ήδη το παιχνίδι μέσα από τα backwards compatibility χαρακτηριστικά της κάθε κονσόλας. Η Rockstar Games ετοιμάζει ένα ειδικό port για τις νέες κονσόλες, το οποίο θα εκμεταλλεύεται την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ τους για να προσφέρει υψηλή 4K ανάλυση και 60FPS ρυθμό ανανέωσης, καθώς και βελτιωμένα textures, HDR, αλλά και επιλογές για ray-tracing. Συγχρόνως, η next-gen έκδοση του GTA V θα προσφέρει και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, 3D ήχο, ενώ οι κάτοχοι PS5 θα μπορούν να απολαύσουν και την απτική ανάδραση του DualSense χειριστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες που παίζουν ήδη το παιχνίδι στα PS4 και Xbox One θα μπορούν να μεταφέρουν κανονικά την πρόοδό τους. Συγχρόνως, οι νέοι παίκτες θα μπορούν πλέον να βουτήξουν κατευθείαν στα βαθιά νερά του Online, μέσα από το νέο Career Builder χαρακτηριστικό.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πόσο θα κοστίζει η next-gen αναβάθμιση του GTA V, αλλά αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα. Μέχρι τότε παρακάτω μπορείτε να δείτε ξανά το πιο πρόσφατο trailer της.