Το PlayStation ετοιμάζει πάνω από 10 παιχνίδια-υπηρεσίες μέχρι το 2026

Και εδώ θα είναι καθοριστικός ο ρόλος της Bungie
02 Φεβρουαρίου 2022 19:52
Το PlayStation ετοιμάζει πάνω από 10 παιχνίδια-υπηρεσίες μέχρι το 2026

Όπως σας ενημερώσαμε, η Sony μόλις αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα, στο πλαίσιο των οποίων αποκαλύφθηκαν και νέα στατιστικά σχετικά με τις πωλήσεις του PlayStation 5 μέχρι σήμερα. Αναμενόμενα, μετά την γιγαντιαία εξαγορά της Bungie έναντι περίπου $4 δισεκατομμυρίων, οι επενδυτές της εταιρίας είχαν και αρκετές απορίες σχετικά με αυτήν.

Η Sony ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, λοιπόν, απαντώντας τους πως η απόκτηση της ομάδας δεν έχει να κάνει μόνο με το Destiny franchise. Συγκεκριμένα, τα PlayStation Studios σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν περισσότερα από 10 live παιχνίδια τύπου Games as a Service πριν τον Μάρτιο του 2026. Η Bungie, λοιπόν, θα συνεισφέρει στο φιλόδοξο αυτό στόχο, προσφέροντας την τεχνογνωσία της και στηρίζοντας με διάφορους τρόπους τις ομάδες των PlayStation Studios.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο CFO της Sony, Hiroki Totoki, δήλωσε:

Η στρατηγική σημασία αυτής της εξαγοράς έγκειται όχι μόνο στην απόκτηση του εξαιρετικά επιτυχημένου Destiny franchise, αλλά και των εξαιρετικά σημαντικών νέων IP που αναπτύσσει η Bungie. Έχει να κάνει και με την ενσωμάτωση στον όμιλο Sony της τεχνογνωσίας και των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει η Bungie στον χώρο των live παιχνιδιών-υπηρεσιών.

Μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ της Bungie και των PlayStation Studios, στοχεύουμε να κυκλοφορήσουμε περισσότερα από 10 live παιχνίδια-υπηρεσίες μέχρι το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2026.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Bungie εργάζεται ήδη σε ένα νέο multiplayer IP, το οποίο αναμένεται πριν το 2025. Παράλληλα, η Naughty Dog γνωρίζουμε επίσημα πως ετοιμάζει και αυτή μια online εμπειρία, ενώ και οι δημιουργοί του Horizon στην Guerrilla Games έχουν ξεκινήσει να προσλαμβάνουν προσωπικό για παιχνίδι-υπηρεσία. Τέλος και το London Studio ετοιμάζει ένα online παιχνίδι για το PS5, ενώ το PlayStation συνεργάζεται και με την ανεξάρτητη Deviation Games, πιθανότατα για έναν multiplayer τίτλο.

Αυτά είναι πιθανότατα πέντε από τα 10 live παιχνίδια-υπηρεσίες που θα κυκλοφορήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια το PlayStation. Για τα υπόλοιπα μπορούμε για την ώρα να κάνουμε μόνο εικασίες.