Ασύλληπτες πωλήσεις για το Pokémon Legends: Arceus στο Ηνωμένο Βασίλειο

Φανταστικό ντεμπούτο για την αποκλειστικότητα του Nintendo Switch
31 Ιανουαρίου 2022 12:26
Ασύλληπτες πωλήσεις για το Pokémon Legends: Arceus στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Pokémon Legends: Arceus είναι η πρώτη πραγματικά μεγάλη κυκλοφορία του 2022 και το ντεμπούτο του στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν φανταστικό.

Συγκεκριμένα, παρόλο που ο Ιανουάριος είναι συνήθως ένας ήσυχος μήνας για τις πωλήσεις παιχνιδιών γενικότερα και παρόλο που τα Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl κυκλοφόρησαν μόλις δύο μήνες πριν, δηλαδή τον Νοέμβριο, το Arceus κατάφερε να τα πάει περίφημα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες και επίσημα το Pokémon Legends: Arceus σημείωσε το τέταρτο καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών, όσον αφορά τους Pokémon τίτλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας τα Brilliant Diamond και Shining Pearl. Συγχρόνως είναι και το πιο επιτυχημένο Pokémon παιχνίδι όλων των εποχών για το οποίο δεν υπάρχουν δύο εκδόσεις, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το ρεκόρ του Pokémon Yellow από το μακρινό 2000.

Να σημειωθεί πως σε όλα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις που σίγουρα θα ανέβαζαν τα στατιστικά ακόμη περισσότερο. Συνολικά, απ’ όλα τα retail αντίτυπα παιχνιδιών που πουλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου τα μισά αφορούσαν το νέο Pokémon.

Πέρα από το Arceus, ωστόσο, η πρώτη δεκάδα είχε και άλλη μια νέα προσθήκη. Ο λόγος γίνεται για το Uncharted: Legacy of Thieves Collection του PS5, το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά για την κονσόλα νέας γενιάς της Sony, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση των UK Charts.

Τέλος, η νέα κυκλοφορία της προηγούμενης εβδομάδας, το Rainbow Six: Extraction, έπεσε από την 4η θέση των charts στην 17η.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου:

  1. Pokémon Legends: Arceus
  2. Mario Kart 8: Deluxe
  3. FIFA 22
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Uncharted: The Legacy of Thieves Collection
  6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  7. Minecraft (Switch)
  8. Call of Duty: Vanguard
  9. Grand Theft Auto 5
  10. Just Dance 2022