Μάθαμε ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει το Steam Deck της Valve

Έτοιμη η εταιρία για το μεγάλο ντεμπούτο
27 Ιανουαρίου 2022 09:06
Μάθαμε ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει το Steam Deck της Valve

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Νοέμβριο, η Valve είχε αναβάλει την κυκλοφορία του Steam Deck, η οποία μεταφέρθηκε από το 2021 για τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022.

Τώρα, η εταιρία του Gabe Newell ήρθε να αποκαλύψει και τις τελικές λεπτομέρειες, κάνοντας γνωστό πως τα πρώτα Steam Deck θα αποσταλούν στους gamers στις 28 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, τρεις μέρες πριν, όσοι έκαναν κράτηση θα λάβουν ένα e-mail επιβεβαίωσης, μέσα από το οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους σε διάστημα 72 ωρών.

Αναλυτικότερα, η νέα ανακοίνωση της Valve επισημαίνει:

Γεια σας, η μέρα σχεδόν έφτασε! Στις 25 Φεβρουαρίου, θα στείλουμε την πρώτη παρτίδα μηνυμάτων παραγγελίας στους κατόχους κρατήσεων. Οι πελάτες θα έχουν 3 ημέρες (72 ώρες) από την παραλαβή του email της παραγγελίας τους για να κάνουν την αγορά τους, πριν η κράτησή τους δοθεί στο αμέσως επόμενο άτομο στην ουρά. Οι πρώτες κονσόλες θα είναι καθ' οδόν προς τους πελάτες, ξεκινώντας από τις 28 του μηνός. Είναι στα πλάνα μας να στέλνουμε νέα κύματα emails επιβεβαίωσης σε εβδομαδιαία βάση.

Να σας υπενθυμίσουμε πως η Valve υπόσχεται πως έχει δημιουργήσει το δυνατότερο και πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά gaming handheld στον κόσμο. Το Steam Deck αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AMD και διαθέτει έναν custom APU της εταιρίας που βασίζεται στις Zen 2 και RDNA 2 αρχιτεκτονικές που συναντάμε στα PS5 και Xbox Series X|S. Η Valve ισχυρίζεται πως η κονσόλα είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να τρέξει τα πιο πρόσφατα AAA παιχνίδια. Αναλυτικότερα, έχουμε επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων και 8 threads και GPU με έως και 1.6 TFlops. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 16GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 64GB και φτάνει μέχρι τα 512GB. Η 7 ιντσών οθόνη αφής έχει 1280x800 ανάλυση στα 60Hz.

Για το χειρισμό υπάρχουν υψηλής ποιότητας thumbsticks στις δύο πλευρές, σταυρός και τα τέσσερα βασικά πλήκτρα. Παράλληλα, στο μπροστινό μέρος υπάρχουν και δύο μικρά touchpads, για PC παιχνίδια που δεν έχουν σχεδιαστεί για χειρισμό με χειριστήριο. Στο πάνω μέρος υπάρχουν δύο σκανδάλες με μεγάλο βάθος, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν και έξτρα πλήκτρα στις λαβές, όπως αυτά του Xbox Elite Controller.

Τέλος, το Steam Deck διαθέτει και γυροσκόπιο για βοήθεια στη στόχευση, δόνηση ακριβείας όπως το DualSense (HD haptics), ενώ ο σχεδιασμός του είναι ειδικός για να εξυπηρετεί την πολύωρη χρήση.