Το Steam αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των cloud saves για χάρη του Deck

Και θα βολέψει σίγουρα τους χρήστες του
25 Ιανουαρίου 2022 14:35
Το Steam αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των cloud saves για χάρη του Deck

Έχουν απομείνει μόλις λίγες ημέρες για την κυκλοφορία του Steam Deck, της νέας πανίσχυρης φορητής κονσόλας της Valve, αφού τα πρώτα συστήματα αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των παικτών εντός του Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η Valve συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος, ανακοινώνοντας αυτή τη φορά ένα νέο χαρακτηριστικό για την πλατφόρμα της. Υποδεχθείτε το Dynamic Cloud Sync, το οποίο υπόσχεται να κάνει τη μεταφορά των saves από το Deck στο κεντρικό PC σας πανεύκολη.

Πως δουλεύει το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Steam;

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Valve αντιλήφθηκε πως το πιο σύνηθες για έναν χρήστη φορητής κονσόλας είναι να την βάζει σε αναμονή όταν θέλει να σταματήσει να παίζει, αντί να την απενεργοποιεί πλήρως κάθε φορά. Οι κάτοχοι Nintendo Switch σίγουρα έχετε ήδη ταυτιστεί.

Επομένως, το Dynamic Cloud Sync χαρακτηριστικό αναλαμβάνει να ανεβάσει τα saves σας στο σύννεφο αμέσως μόλις βάλετε τη συσκευή σε sleep mode. Πλέον η διαδικασία των cloud saves του Steam δε γίνεται, λοιπόν, μόνο όταν κλείνετε εντελώς ένα παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως αν παίζετε στο Deck και βάλετε σε αναμονή την κονσόλα, μόλις καθίσετε στον υπολογιστή σας θα μπορείτε να συνεχίσετε εντελώς αυτόματα και άκοπα, ακριβώς από το σημείο που αφήσατε το παιχνίδι στο Deck.

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα, αν παίζετε δηλαδή στον υπολογιστή σας, μόλις ξυπνήσετε την κονσόλα από αναμονή, αυτή θα φέρει κατευθείαν τα πιο καινούργια saves από το PC, ακόμα και αν το παιχνίδι είχε μείνει ανοιχτό.

Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι πως το Dynamic Cloud Sync πρέπει να ενεργοποιηθεί για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από τους developers και δεν ισχύει αυτόματα για όλα τα παιχνίδια με Steam Cloud Saves. Επομένως, θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να υιοθετηθεί ευρέως.