Η Sony έχασε $20 δισεκατομμύρια σε αξία εξαιτίας της εξαγοράς της Activision

Φόβισε τους επενδυτές η κίνηση της Microsoft
19 Ιανουαρίου 2022 14:22
Η Sony έχασε $20 δισεκατομμύρια σε αξία εξαιτίας της εξαγοράς της Activision

Όπως μεταφέρει το εξαιρετικά γνωστό στον επενδυτικό κόσμο και όχι μόνο, Bloomberg, η μετοχή της Sony έκανε μια αξιοσημείωτη βουτιά προς το κάτω, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Microsoft πως εξαγοράζει την Activision για $69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικότερα, η τιμή των μετοχών του Sony Group Corp. έπεσε 13% στο Τόκιο την Τετάρτη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατρακύλα της μετοχής από τον Οκτώβριο του 2008, δηλαδή εδώ και πάνω από 10 δέκα χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, περίπου $20 δισεκατομμύρια να διαγραφούν σε μια μόλις μέρα από την εμπορική αξία της Sony.

Το γεγονός αυτό σχολίασαν μάλιστα δύο αναλυτές του χώρου. Συγκεκριμένα, ο Kazunori Ito της Morningstar Research δήλωσε:

Η Sony θα δυσκολευτεί να φτάσει τη Microsoft όσον αφορά τα χρήματα που μπορεί να δαπανήσει για να αγοράσει δημοφιλή gaming IPs. Η πτώση των μετοχών της δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν πως η Sony μπορεί να μην είναι σε θέση να συνεχίσει να κερδίζει, εάν πράγματι ο κλάδος απομακρυνθεί από το μοντέλο που βασίζεται στο hardware.

Αντίστοιχα, ο Amir Anvarzadeh της Asymmetric Advisors επισήμανε:

Η Sony θα έχει μια κολοσσιαία πρόκληση στα χέρια της, για να τα βγάλει πέρα μόνη της σε αυτόν τον «πόλεμο φθοράς». Με το Call of Duty να εντάσσεται κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστικά στο ρόστερ του Game Pass, οι «αντίθετοι άνεμοι» για τη Sony θα γίνουν μόνο πιο ισχυροί.

Για την ιστορία, παρόλο που η Sony είχε μια βαθιά κόκκινη μέρα στις αγορές, άλλες publishing εταιρίες είδαν τις μετοχές του να παίρνουν την ανηφόρα. Συγκεκριμένα, η Capcom Co. και η Square Enix Holdings Co. είδαν αυξήσεις τουλάχιστον 3.7% στο Τόκιο, καθώς οι αναλυτές επισημαίνουν πως οι αξίες των εταιριών με ισχυρό περιεχόμενο και IPs θα συνεχίσουν να αυξάνονται, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη βιομηχανία.