Τι θα γίνει με το Call of Duty στο PlayStation τώρα που το Xbox αγοράζει την Activision;

Πρώτες επίσημες δηλώσεις
18 Ιανουαρίου 2022 19:13
Τι θα γίνει με το Call of Duty στο PlayStation τώρα που το Xbox αγοράζει την Activision;

Δε χωρά αμφιβολία πως το Call of Duty είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchises της gaming βιομηχανίας, το οποίο μάλιστα από το ξεκίνημα της γενιάς του PS4 έχει συνδεθεί με το PlayStation οικοσύστημα, προσφέροντας για παράδειγμα αποκλειστικά DLCs.

Αναμενόμενα, λοιπόν, πολλοί gamers αναρωτιούνται τι θα συμβεί με το Call of Duty και τα υπόλοιπα παιχνίδια της Activision στο PlayStation, τώρα που ανακοινώθηκε η εξαγορά της εταιρίας από το Xbox για σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά με αυτό, λοιπόν, ένας αντιπρόσωπος της Microsoft, παραχώρησε την εξής δήλωση στο gaming μέσο Axios:

Τα παιχνίδια της Activision Blizzard υπάρχουν σε μια ποικιλία πλατφορμών σήμερα και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις κοινότητες μελλοντικά. Αυτή η εξαγορά έχει να κάνει με την αύξηση της διαθεσιμότητας του περιεχομένου της Activision Blizzard σε περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του mobile.

Για την ιστορία, αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει η Microsoft και όταν είχε εξαγοράσει την Bethesda, με την εταιρία να ακολουθεί εν τέλει μια υβριδική λύση. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει και τώρα, αφού το ρεπορτάζ του Bloomberd σχετικά με το θέμα τονίζει:

Σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το σκεπτικό της εταιρίας, η Microsoft σχεδιάζει να συνεχίσει να φτιάχνει μερικά από τα παιχνίδια της Activision για τις PlayStation κονσόλες, αλλά θα κρατήσει επίσης και μερικό περιεχόμενο αποκλειστικό στο Xbox.

Συγχρόνως, το μέσο παραθέτει μια συνέντευξη του Phil Spencer, στην οποία, ο επικεφαλής του Xbox, δήλωσε:

Θα πω απλά αυτό στους παίκτες εκεί έξω που παίζουν τα παιχνίδια της Activision Blizzard στην πλατφόρμα της Sony: Δεν είναι πρόθεσή μας να τραβήξουμε κοινότητες μακριά από αυτή την πλατφόρμα και παραμένουμε αφοσιωμένοι σε αυτό.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η ίδια απορία είχε δημιουργηθεί και όταν η Microsoft εξαγόρασε την Zenimax. Για αρκετούς μήνες η κατάσταση δεν ήταν ξεκάθαρη και είχε δημιουργηθεί ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος εικασιών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο εταιριών για την E3 2021, επιβεβαιώθηκε πως τα μελλοντικά παιχνίδια της Bethesda θα είναι πλήρως αποκλειστικά, με το Starfield και το The Elder Scrolls VI να βρίσκονται υπό ανάπτυξη μόνο για τα Xbox Series X|S και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ωστόσο, η λύση που επέλεξε η Microsoft ήταν υβριδική, καθώς οι παλιότεροι τίτλοι της Bethesda δεν αποσύρθηκαν από το PlayStation, ενώ παιχνίδια-υπηρεσίες όπως τα Elder Scrolls Online και Fallout 76 λαμβάνουν κανονικά νέο περιεχόμενο στα PS4 και PS5 μέχρι και σήμερα.

Όπως και να 'χει, παρά τις πληροφορίες του Bloomberg, ακόμη δεν είναι βέβαιο αν θα ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική, καθώς ομολογουμένως το Call of Duty είναι ένα IP άλλης κλίμακας, αποφέροντας δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Επομένως, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.