Η Activision στέλνει στα δικαστήρια σελίδα που πουλούσε cheats για το Call of Duty

Συνεχίζει να κυνηγά τους hackers του Warzone
06 Ιανουαρίου 2022 13:57
Η Activision στέλνει στα δικαστήρια σελίδα που πουλούσε cheats για το Call of Duty

Οι δημιουργοί του Call of Duty Warzone συνεχίζουν τον αγώνα για να καθαρίσουν τον τίτλο από τους cheaters που ταλαιπωρούν την κοινότητα εδώ και αρκετό καιρό. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα εισήγαγαν το νέο Ricochet Anti-Cheat σύστημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 48 χιλιάδες cheaters να «banαριστούν».

Τώρα, συνεχίζοντας τα δραστικά μέτρα, η Activison προχώρησε σε αγωγή έναντι της γνωστής ιστοσελίδας EngineOwning, η οποία πουλούσε cheats για το Call of Duty: Warzone, το Overwatch και άλλα παιχνίδια της εταιρίας, καθώς και για πολλούς ακόμη δημοφιλής online τίτλους, όπως τα Halo Infinite, Battlefield και Splitgate.

Η Activision, στέλνοντας τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας στα δικαστήρια, ζητά «να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά του οργανισμού, ο οποίος διανέμει και πουλά για κέρδος πολυάριθμα κακόβουλα προϊόντα λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στα μέλη του κοινού να αποκτούν αθέμιτα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Μάλιστα, η αγωγή περιγράφει το EngineOwning ως μια «γερμανική επιχειρηματική οντότητα που ασχολείται με την ανάπτυξη, την πώληση, τη διανομή, το μάρκετινγκ και την εκμετάλλευση ενός συνόλου από κακόβουλα cheats και hacks για δημοφιλή διαδικτυακά multiplayer παιχνίδια, και κυρίως για τους COD τίτλους».

Για την ώρα, η εν λόγω ιστοσελίδα παραμένει ακόμη προσβάσιμη, πουλώντας cheats σε τιμές που αγγίζουν τα 15 € για ένα μήνα χρήσης. Το ποια θα είναι η κατάληξη μένει να το δούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.