Η παγκόσμια έκδοση του Steam απαγορεύτηκε στην Κίνα

Συνεχίζει να πολεμά το gaming η χώρα
26 Δεκεμβρίου 2021 10:47
Η παγκόσμια έκδοση του Steam απαγορεύτηκε στην Κίνα

Όπως φαίνεται, οι gamers στην Κίνα ήρθαν αντιμέτωποι με μια καθόλου ευχάριστη χριστουγεννιάτικη έκπληξη, αφού η παγκόσμια έκδοση του Steam απαγορεύτηκε στη χώρα. Πλέον μόνο η ειδικά διαρθρωμένη κινεζική έκδοση της πλατφόρμας της Valve θα είναι διαθέσιμη, προσφέροντας πρόσβαση σε μόλις 103 παιχνίδια, σε αντίθεση με τους περισσότερους από 100 χιλιάδες τίτλους που υπάρχουν στο κανονικό Steam.

Ο πρώτος που παρατήρησε το ban ήταν ο έμπιστος Fortnite leaker και data miner Ricky Owens, ο οποίος ανάρτησε μια φωτογραφία που δείχνει το Steam στη λίστα με τις απαγορευμένες σελίδες στην Κίνα. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και το The Verge με ειδικό εργαλείο, πράγματι η διεύθυνση “store.steampowered.com” έχει μπλοκαριστεί και πλέον μόνο η ειδική έκδοση της πλατφόρμας είναι προσβάσιμη. 

Για την ιστορία, το Steam China περιλαμβάνει κατά βάση τίτλους που είναι άγνωστοι στη Δύση, με εξαίρεση τα Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) και Dota 2. Παράλληλα, όλα τα community  χαρακτηρίστηκα, όπως τα Steam Workshop, Community Market, ολόκληρη η Activity καρτέλα και τα forums, απουσιάζουν από την εν λόγω έκδοση. 

Εν τέλει, αν λάβουμε υπόψη και τη χριστουγεννιάτικη αυτή έκπληξη, το 2021 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή χρονιά για του κινέζους gamers, αφού φέτος η κυβέρνηση της χώρας πήρε πολλά σκληρά μέτρα, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση του gaming στα παιδία για πάνω από 3 ώρες την εβδομάδα 

Tags: