Χτες, το νέο anti-cheat του Call of Duty Warzone “banαρε” 50,000 hackers  

Συνεχίζει τις προσπάθειες η εταιρία

Χτες, το νέο anti-cheat του Call of Duty Warzone “banαρε” 50,000 hackers

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα ο νέος μηχανισμός anti-cheat του Call of Duty ενεργοποιήθηκε για όλους τους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνοντας ένα kernel-level driver που δεν μπορεί να παραβιαστεί εύκολα. Αυτό οδήγησε σε ένα τεράστιο κύμα από bans μέσα στις πρώτες ώρες και η προσπάθεια φαίνεται πως συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Call of Duty στο Twitter, η Activision ανακοίνωσε πως μόνο χτες, έγιναν ban 48 χιλιάδες λογαριασμοί από cheaters στο Call of Duty: Warzone και στο Call of Duty: Vanguard. Ναι, καλά διαβάσατε, το πασίγνωστο FPS franchise έδιωξε σχεδόν 50 χιλιάδες παίκτες που χρησιμοποιούσαν hacks μέσα σε μια μόλις μέρα!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το χαρακτηριστικό GIF που ανάρτησε η εταιρία για να «γιορτάσει» το γεγονός.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το νέο Ricochet Anti-Cheat του Call of Duty λειτουργεί σε επίπεδο kernel στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έτσι μπορεί να ανιχνεύσει και να σταματήσει πολύ πιο αποτελεσματικά του “κατεργάρηδες”. Βέβαια, η Activision υπόσχεται μια πολύπλευρη προσέγγιση που έχει στόχο να καταπολεμήσει μια και καλή το cheating. Συγκεκριμένα, οι developers έχουν δημιουργήσει διάφορα εργαλεία για να παρακολουθούν με περισσότερη ακρίβεια τα στατιστικά των αναμετρήσεων και έτσι πλέον μπορούν να ξεχωρίζουν ευκολότερα τους cheaters. Παράλληλα, πέρα από την βελτιωμένη και βαθύτερη διαδικασία έρευνας, έχουν γίνει και σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια των λογαριασμών, αλλά και στη δομή των servers.

Τα Call of Duty: Warzone και Call of Duty: Vanguard είναι διαθέσιμα για PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC.