Σχεδιαστής του Cyberpunk εξηγεί γιατί δε σε κυνηγά η αστυνομία – «Ούτε στο Elden Ring γίνεται»

Νέες δηλώσεις
22 Δεκεμβρίου 2021 17:05
Σχεδιαστής του Cyberpunk εξηγεί γιατί δε σε κυνηγά η αστυνομία – «Ούτε στο Elden Ring γίνεται»

Σε μια ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα για την 1η επέτειο του παιχνιδιού, ο quest director του Cyberpunk 2077, Paweł Sasko, σχολίασε το γεγονός πως στο παιχνίδι η αστυνομία δεν καταδιώκει τον παίκτη, ακόμη και αν κάνει κάποια παράνομη πράξη. Αναλυτικότερα, ο Sasko εξήγησε πως εξαιτίας τεχνικών και χρονικών περιορισμών για να προλάβει την ημερομηνία κυκλοφορίας, η ομάδα ανάπτυξης δεν κατάφερε να ενσωματώσει τον συγκεκριμένο μηχανισμό.

Βέβαια, πριν αναφέρει τον πραγματικό λόγο, ο σχεδιαστής έκανε μια απροσδόκητη σύγκριση. Συγκεκριμένα, έπειτα από τις επανειλημμένες αναφορές ενός χρήστη στα σχόλια πως όλα τα open world παιχνίδια έχουν αστυνομία που σε κυνηγά, ο Sasko αποφάσισε να του απαντήσει, κάνοντας τη σύγκριση με το Elden Ring.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

Αρχικά, δεν έχουν όλα τα open-world παιχνίδια αυτόν τον μηχανισμό. Δε νομίζω πως το Sonic παιχνίδι ή το open-world Elden Ring θα το έχουν. Καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Τα open-world παιχνίδια στα οποία αναφέρεσαι μάλλον είναι το GTA ή το Watch Dogs από τη Ubisoft, αλλά δεν είναι ΟΛΑ τα open world παιχνίδια.

Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο αν ο developer το είπε απολύτως σοβαρά ή αν έκανε ενδεχομένως πλάκα, στη συνέχεια εξήγησε τον πραγματικό λόγο απουσίας αυτών των χαρακτηριστικών, δηλώνοντας:

Στην προκειμένη περίπτωση ήταν απλά ένας τεχνικός περιορισμός. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορώ να πω. Απλά δεν καταφέραμε να το προσθέσουμε. Δεν είναι ότι δεν το κάναμε επειδή δεν θέλαμε.

Φυσικά, το απόσπασμα της συνέντευξης έγινε κατευθείαν viral στο Reddit που το μετέτρεψε σε meme, ωστόσο το θέμα κλειδώθηκε λίγο αργότερα γιατί αποτέλεσε αφορμή έντονης τοξικότητας.

Το Cyberpunk 2077 είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One και PC, με τις next gen εκδόσεις του αναμένονται τελικά το 2022. Για την ιστορία, πρόσφατα σας ενημερώσαμε για τις ελπίδες της CD Projekt σχετικά με το μέλλον του παιχνιδιού. Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρός της είχε δηλώσει πως «στο τέλος το Cyberpunk 2077 θα θεωρείται πολύ καλό παιχνίδι» και ενδεχομένως με τις επερχόμενες αναβαθμίσεις να δούμε και την συμπερίληψη μηχανισμών που δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν σε πρώτο στάδιο. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.