Το Final Fantasy 7 Remake χαρακτηρίζεται ως «το χειρότερο AAA PC port εδώ και καιρό»

Από τους ειδικούς του Digital Foundry
20 Δεκεμβρίου 2021 10:46
Το Final Fantasy 7 Remake χαρακτηρίζεται ως «το χειρότερο AAA PC port εδώ και καιρό»

Οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry δεν έκαναν και το πιο κολακευτικά σχόλια για την μεταφορά του Final Fantasy 7 Remake στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι της Square Enix που ήταν εδώ και αρκετό καιρό διαθέσιμο αποκλειστικά στις κονσόλες του PlayStation οικοσυστήματος, PS4 και PS5, κυκλοφόρησε για το PC μέσα από το Epic Games Store στις 16 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, φαίνεται πως παρά την αναμονή τόσων μηνών, οι PC gamers ανταμείφθηκαν με ένα port που πάσχει από πολύ σοβαρά προβλήματα. Όπως αναφέρει ο ειδικός του Digital Foundry για τις PC εκδόσεις των παιχνιδιών, Alexander Battaglia, στον τίτλο υπάρχει πολύ έντονο stuttering, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό με το που ξεκινάει το παιχνίδι. Σε ένα σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ που είναι εξοπλισμένο με RTX 3090 κάρτα γραφικών και με 10900K επεξεργαστή, αρκεί μόνο να κουνήσεις την κάμερα για παρατεταμένη πρώτη στο framerate, την οποία αποτελειώνει αμέσως μετά ένα στιγμιαίο "πάγωμα" της εικόνας. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε μόλις στην εισαγωγή του παιχνιδιού και όχι σε κάποια μετέπειτα απαιτητική σκηνή.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις του Battaglia, καθώς και το σχόλιο που πρόσθεσε ο John Linneman, ο οποίος επίσης εργάζεται για το Digital Foundry.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Battaglia δεν στάθηκε εκεί και μέσα από μια δημοσίευση στο γνωστό gaming forum ResetEra, πρόσθεσε:

Είναι κυριολεκτικά η χειρότερη AAA κυκλοφορία που έχω δει στο PC εδώ και πολύ καιρό. Ταπεινά καταθέτω πως κανείς δεν πρέπει να την αγοράσει.

Για την ώρα η Square Enix δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση, αλλά πιθανότατα τα προβλήματα θα διορθωθούν άμεσα με επερχόμενα updates, μιας και πλέον έχουν πάρει αρκετή δημοσιότητα.

Βέβαια, τα τεχνικά θέματα δεν είναι το μόνο παράπονο των παικτών σχετικά με την PC κυκλοφορία του Final Fantasy 7 Remake. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο AAA παιχνίδι που ανεβάζει τις τιμές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα €79.99, κάτι που είχε συμβεί ήδη με τις next-gen κονσόλες PS5 και Xbox Series X|S. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.