Ο Neymar γίνεται streamer για χάρη του Facebook Gaming

Αλλά μην περιμένετε να παίζει απαραιτήτως FIFA
17 Δεκεμβρίου 2021 11:48
Ο Neymar γίνεται streamer για χάρη του Facebook Gaming

Όπως ανακοίνωσε το Meta, ένας από τους δημοφιλέστερες αθλητές του κόσμου θα ξεκινήσει να κάνει gaming live streams αποκλειστικά στο Facebook. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από αύριο 17 Δεκεμβρίου, ο πασίγνωστος βραζιλιανός ποδοσφαιριστής Neymar Jr θα αρχίζει τα streams στο Facebook Gaming.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πρώτη του ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή στις 9:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος). Μην περιμένετε όμως να παίξει FIFA, αφού παρά το ταλέντο του στην πραγματική ζωή, στο παρελθόν ο Neymar έκανε κυρίως streams με FPS τίτλους, όπως τα Call of Duty και Counter-Strike.

Με αφορμή την ανακοίνωση, ο άσσος της Paris Saint-Germain δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με το Facebook Gaming για τα live streams μου! Ο κόσμος του gaming ήταν πάντα μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου μετά το ποδόσφαιρο και ανυπομονώ να κάνω παρέα και να διασκεδάσω με όλους όσους μοιράζονται επίσης αυτό το πάθος.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως ο Neymar θα μοιράζεται και αποκλειστικό βίντεο περιεχόμενο στους 166 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Instagram. Συνολικά, στις πλατφόρμες του Meta, ο βραζιλιανός μετρά πάνω από 254 εκατομμύρια ακόλουθους.

Βέβαια, το αν το Facebook θα καταφέρει να κερδίσει το κοινό του YouTube και του Twitch με αυτή την κίνηση είναι κάτι που θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το Facebook φαίνεται πως άλλαξε τακτική, επιστρατεύοντας νέους celebrities, αντί να κυνηγά μόνο αποκλειστικές συμφωνίες με επιτυχημένους streamers των άλλων πλατφορμών.