Τεράστιο κύμα με ατελείωτα bans για τους cheaters του Call of Duty Warzone

Χάρη στο νέο Ricochet anti-cheat σύστημα
16 Δεκεμβρίου 2021 22:24
Τεράστιο κύμα με ατελείωτα bans για τους cheaters του Call of Duty Warzone

Το πολυαναμενόμενο Ricochet anti-cheat σύστημα του Call of Duty έγινε πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως για όλους τους παίκτες του Call of Duty: Warzone και του Call of Duty: Vanguard. Έτσι, τα social media και τα online forums έχουν κατακλιστεί από αναρτήσεις παικτών που χρησιμοποιούσαν cheats και πλέον έχασαν την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και κατά συνέπεια και στα παιχνίδια. Φαίνεται πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα κύματα bans που έχει γνωρίσει η κοινότητα του battle royale τίτλου.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Ricochet Anti-Cheat λειτουργεί σε επίπεδο kernel στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έτσι μπορεί να ανιχνεύσει και να σταματήσει πολύ πιο αποτελεσματικά του “κατεργάρηδες”. Βέβαια, η Activision υπόσχεται μια πολύπλευρη προσέγγιση που έχει στόχο να καταπολεμήσει μια και καλή το cheating. Συγκεκριμένα, οι developers έχουν δημιουργήσει διάφορα εργαλεία για να παρακολουθούν με περισσότερη ακρίβεια τα στατιστικά των αναμετρήσεων και έτσι πλέον μπορούν να ξεχωρίζουν ευκολότερα τους cheaters. Παράλληλα, πέρα από την βελτιωμένη και βαθύτερη διαδικασία έρευνας, έχουν γίνει και σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια των λογαριασμών, αλλά και στη δομή των servers.

Τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως η ομάδα ανάπτυξης πέτυχε το στόχο της και απομάκρυνε αρκετούς cheaters από το παιχνίδι, ωστόσο σίγουρα πρόκειται για έναν αγώνα που συνεχίζεται. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε ξανά cheaters στο Warzone, ωστόσο για την ώρα τα πράγματα φαίνεται πως είναι πολύ καλύτερα.

Για την ιστορία, οι Call of Duty τίτλοι υποδέχθηκαν πρόσφατα και ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο event. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.