Νικητής της φετινής Ε3 το Xbox One

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Amazon U.K. και Synthesio
25 Ιουνίου 2015 16:44
Νικητής της φετινής Ε3 το Xbox One

Σήμερα η Amazon U.K. και η Synthesio έδωσαν εκτενείς αναφορές που καταδεικνύουν το Xbox One ως τον "νικητή" της φετινής Ε3 και πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η Amazon U.K. από τη δική της μεριά έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τους 10 κορυφαίους σε προπαραγγελίες τίτλους που ανακοινώθηκαν στην Ε3. Όπως θα δείτε και παρακάτω, το Xbox One και τα αποκλειστικά για την κονσόλα παιχνίδια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας, η οποία ωστόσο αφορά αποκλειστικά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολουθεί η εν λόγω λίστα:

  1. Rare Replay (Xbox One)
  2. Gears of War: Ultimate Edition (Xbox One, PC)
  3. Doom (PC, PlayStation 4, Xbox One)
  4. Dishonored 2 (PC, PlayStation 4, Xbox One)
  5. Final Fantasy VII Remake (PlayStation 4)
  6. Gears of War 4 (Xbox One)
  7. South Park: The Fractured But Whole (PC, PlayStation 4, Xbox One)
  8. Horizon: Zero Dawn (PlayStation 4)
  9. Dishonored: Definitive Edition (PC, PlayStation 4, Xbox One)
  10. Xbox One Elite Wireless Controller

Το Rare Replay -το οποίο ανακοινώθηκε πρώτη φορά στη φετινή Ε3- κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των προπαραγγελιών αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η Rare, η εταιρία που αναπτύσσει το παιχνίδι, έχει την έδρα της στην Αγγλία. Ακόμη όμως και χωρίς το Rare Replay, πρώτο στη λίστα θα ήταν το Gears of War: Ultimate Edition που στις κονσόλες θα κυκλοφορήσει μόνο για το Xbox One. Mε δεδομένο μάλιστα, το γεγονός ότι η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας ποτέ δεν είχε δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στο Xbox One και τα παιχνίδια του, μόνο ενδιαφέρουσα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εν λόγω λίστα. Σύντομα αναμένουμε τα αποτελέσματα από την ανάλυση της αγοράς της Αμερικής.

Από την άλλη μεριά της, η Synthesio, εταιρία που εξειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από τα social media, ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις της Microsoft σχετικά με το Xbox One και τους αποκλειστικούς τίτλους βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων σε Facebook, Tweeter κλπ. Η διαφορά τους, μάλιστα, από τις αναφορές για οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ήταν συντριπτική κατά την περίοδο διεξαγωγής της Ε3. Συγκεκριμένα δείτε το γράφημα που έφτιαξε η Synthesio:

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνολικές εντυπώσεις του κόσμου για την φετινή Ε3 ήταν θετικές, με ένα 7% μόνο να σχολιάζει αρνητικά τα όσα είδε.

Tags: