Για το «δωρεάν» NFT κράνος της Ubisoft πρέπει να παίξετε 600 ώρες Ghost Recon Breakpoint

Αν θέλετε να το ξεκλειδώσετε χωρίς να το αγοράσετε
13 Δεκεμβρίου 2021 10:40
Για το «δωρεάν» NFT κράνος της Ubisoft πρέπει να παίξετε 600 ώρες Ghost Recon Breakpoint

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η Ubisoft είναι η πρώτη μεγάλη εταιρία της gaming βιομηχανίας που ξεκίνησε να υιοθετεί τα NFTs στα παιχνίδια της. Βέβαια, αυτό δεν είχε τις αντιδράσεις που μάλλον περίμενε, αφού αμέσως οι παίκτες βομβάρδισαν με dislikes το βίντεο της ανακοίνωσης.

Τώρα, μόλις έκανε το ντεμπούτο του το νέο NFT κοσμητικό αντικείμενο του Ghost Recon Breakpoint, ή μάλλον ‘Digit’, όπως τα ονομάζει η γαλλική εταιρία, το οποίο και προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις. Ο λόγος γίνεται για το The Wolf Enhanced Helmet A, το οποίο όπως και όλα τα υπόλοιπα NFTs της Ubisoft προσφέρεται δωρεάν στους παίκτες υπό κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Βέβαια, το «δωρεάν» στην προκειμένη περίπτωση δεν λαμβάνει υπόψη το πολυτιμότερό μας αγαθό, το χρόνο, αφού ζητά από τους παίκτες να παίξουν πάνω από 600 ώρες το παιχνίδι για το αποκτήσουν ή περίπου 25 ημέρες.

Όσοι εξαργυρώσουν το κράνος μπορούν να το φορούν για να ξεχωρίζει ο χαρακτήρας τους ή να το πουλήσουν για χρήματα σε άλλα μέλη της κοινότητας. Στην προκειμένη περίπτωση η τιμή σίγουρα θα είναι τσιμπημένη, αφού πρόκειται για σπάνιο αντικείμενο που δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί. Στην Ubisoft Quartz πλατφόρμα θα γίνουν διαθέσιμα μόνο 250 αντίγραφα, τα οποία μπορούν να προλάβουν μόνο όσοι έχουν παίξει τον τεράστιο αυτό αριθμό ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις συναλλαγές στην NFT πλατφόρμας της, η Ubisoft κρατά ένα ποσοστό. Για την ώρα το Quartz δεν είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επεξηγηματικό άρθρο των Unboxholics πατώντας εδώ.