Η Square Enix κάνει την αρχή και ανεβάζει τις τιμές των παιχνιδιών και στο PC

Και οι αντιδράσεις ήδη έχουν ξεκινήσει
11 Δεκεμβρίου 2021 10:47
Η Square Enix κάνει την αρχή και ανεβάζει τις τιμές των παιχνιδιών και στο PC

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα πριν την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X|S, ήταν η απόφαση εταιριών όπως η Take-Two, η EA και το PlayStation, να ανεβάσουν τις τιμές των παιχνιδιών τους στα €79.99.

Τελικά, φαίνεται πως και οι PC gamers δε θα τα γλυτώσουν. Συγκεκριμένα, η Square Enix ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες στα The Game Awards πως ο open world τίτλος της Forspoken θα καταφθάσει στις 24 Μαΐου, αποκαλύπτοντας συγχρόνως και ένα νέο trailer. Λίγο αργότερα, ο τίτλος καταχωρήθηκε και στον κατάλογο του Steam και προς έκπληξή τους, οι ενδιαφερόμενοι ανακάλυψαν πως το Forspoken θα κοστίζει και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές €79.99. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, αφού το ίδιο ισχύει και για το Final Fantasy 7 Remake Intergrade στο Epic Games Store, το οποίο ομοίως αποκαλύφθηκε στα The Game Awards.

H Square Enix, λοιπόν, αυξάνει κατά €20 τις τιμές των παιχνιδιών της στο PC και ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες. Βέβαια, παρόλο που τα παράπονα έχουν ήδη ξεκινήσει στην σχετική κοινότητα του Forspoken στο Steam, ο ιαπωνικός κολοσσός δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο δημόσιο σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αντίπερα όχθη, ακόμη και εταιρίες που έχουν ανεβάσει τις τιμές στις next-gen κονσόλες, όπως για παράδειγμα η EA, δεν προέβησαν σε αντίστοιχη αύξηση στο PC, αφού για παράδειγμα το Battlefield 2042 κοστίζει στο Steam €59,99. Αναμενόμενα, το ίδιο ισχύει και για εταιρίες όπως το Xbox που γενικά δεν αύξησαν τις τιμές, με το campaign του Halo Infinite να ζητά ομοίως €59,99 από τους Steam παίκτες. Τέλος, άλλες άκρως αναμενόμενες επερχόμενες κυκλοφορίες, όπως για παράδειγμα το Elden Ring της Bandai Namco, εξακολουθούν να ζητάνε ομοίως €59,99 από τους PC gamers.