Επιπλέον $10 εκατομμύρια πρόστιμο για τον hacker του Switch, Gary Bowser

Δεύτερη ποινή για το πρώην μέλος της Team-Xecuter
08 Δεκεμβρίου 2021 14:42
Επιπλέον $10 εκατομμύρια πρόστιμο για τον hacker του Switch, Gary Bowser

Τον προηγούμενο μήνα σας είχαμε ενημερώσει για το τεράστιο πρόστιμο $4.5 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε στον 51χρόνο καναδό hacker Gary Bowser, ο οποίος μαζί με την Team Xecuter έχει παραβιάσει το σύστημα ασφαλείας του Nintendo Switch, του Nintendo 3DS και του NES Classic Edition.

Τώρα, μαζί με το προηγούμενό του πρόστιμό (και το ενδεχόμενο 10 χρόνων φυλάκισης) από την ομοσπονδιακή αγωγή, ο Bowser θα πρέπει να πληρώσει άλλα $10 εκατομμύρια για να διευθετήσει και την αγωγή του από την Nintendo Αμερικής.

Η τελική απόφαση για τη συγκεκριμένη πολιτική υπόθεση πάρθηκε χθες το βράδυ και έτσι συνολικά ο Bowser θα πρέπει να πληρώσει στη Nintendo $14.5 εκατομμύρια.

Για την ιστορία, στο πλαίσιο της προηγούμενης δίκης ο Bowser παραδέχτηκε πως εργαζόταν με την Team Xecuter από τον Ιούνιο του 2013, με την οποία "εν γνώσει του και ηθελημένη συμμετείχε σε μια επιχείρηση κυβερνοεγκλήματος που χάκαρε δημοφιλής κονσόλες παιχνιδιών” μέσα από συσκευές όπως τα Gateway 3DS, Stargate, TrueBlue Mini και Classic2Magic.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της δίκης, η Team Xecuter έβγαλε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση συσκευών που καθιστούσαν δυνατή την πειρατεία, με τον Bowser να βγάζει 320 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Από την πλευρά της, η ομάδα προσπάθησε να αμυνθεί, τονίζοντας πως οι συσκευές της αφορούσαν το νόμιμο homebrew development, παρόλο που ζητούσαν ένα επιπλέον χρηματικό ποσό για το ξεκλείδωμα της δυνατότητας χρήσης πειρατικών αντιτύπων.

Για την ιστορία, οι μπελάδες για την Team Xecuter ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του Bowser, του 48χρονου γάλου από την Αβινιόν Max Louarn και του 35χρονου Yuanning Chen, από το Σεντσέν  της Κίνας.

Μέχρι στιγμής, ο Bowser συνελήφθη και απελάθηκε στις ΗΠΑ, αφού βρέθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Louarn συνελήφθη στον Καναδά, από τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την έκδοσή του, ενώ ο Chen είναι ακόμη ελεύθερος.