Η Ubisoft κάνει την αρχή και βάζει NFTs στα παιχνίδια της

Μέσα από τα Digits και το Ubisoft Quartz
07 Δεκεμβρίου 2021 19:54
Η Ubisoft κάνει την αρχή και βάζει NFTs στα παιχνίδια της

Η Ubisoft είναι τελικά η πρώτη μεγάλη εταιρία της gaming βιομηχανίας που έρχεται να υιοθετήσει τα NFTs για τα παιχνίδια της. Συγκεκριμένα, μόλις παρουσιάστηκε το Ubisoft Quartz που αποτελεί την «πρώτη πλατφόρμα για playable και ενεργειακά-αποδοτικά NFTs σε AAA τίτλους».

Η αρχή θα γίνει μέσα από την PC έκδοση του Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, η οποία θα αναβαθμιστεί για να συμπεριλάβει τα ‘Digits’.

Τώρα λογικά θα αναρωτιέστε τι είναι τα ‘Digits’. Digits ονομάζει τα NFTs της η Ubisoft και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι in-game colleactables, όπως οχήματα, όπλα και εξοπλισμός. Κάθε Digit θα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό, ο οποίος θα αναγράφεται σε εμφανώς σημείο. Για παράδειγμα, η Ubisoft έδειξε έναν παίκτη να κερδίζει παίζοντας ένα κράνος, το οποίο έγραφε μπροστά τον αριθμό 0027, προφανώς όντας το 27ο από τα 1000 διαθέσιμα αντίτυπα.

Τα Digits θα θυμούνται τα ονόματα όλων των κατόχων τους για χρόνια και θα μπορούν να πουληθούν όποτε θέλει ο κάτοχος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer ανακοίνωσης μέσα από τον player που ακολουθεί.

Για όσους δε γνωρίζουν, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία και χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Βέβαια, το αν είναι η μόδα του 2021 ή το μέλλον είναι κάτι που θα δείξει μόνο ο χρόνος.