Ντεμπούτο-φωτιά για το Final Fantasy 14: Endwalker με νέο ρεκόρ παικτών

Γονάτισαν οι serves από τον κόσμο!
06 Δεκεμβρίου 2021 15:52
Ντεμπούτο-φωτιά για το Final Fantasy 14: Endwalker με νέο ρεκόρ παικτών

Τον Ιούλιο σας είχαμε ενημερώσει πως το Final Fantasy 14 έσπασε ρεκόρ παικτών στο Steam, χάρη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης, αλλά και εξαιτίας της δυσαρέσκειας πολλών παικτών του World of Warcraft που ξεκίνησαν να αφιερώνουν το χρόνο τους σε άλλα MMOs.

Τώρα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο τίτλος έσπασε ξανά ρεκόρ χάρη στην κυκλοφορία του Final Fantasy 14: Endwalker πακέτου επέκτασης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα του SteamDB, το MMO κατέγραψε πάνω από 95,000 ταυτοχρόνους παίκτες μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αυτή την Κυριακή. Προηγουμένως το ρεκόρ ήταν οι 67,00 ταυτόχρονοι παίκτες.

Αν αναλογιστούμε πως το παιχνίδι είχε κατά μέσο όρο 50 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες το καλοκαίρι, η κυκλοφορία του Endwalker φαίνεται πως βοήθησε απίστευτα, διπλασιάζοντας πρακτικά την ενεργή κοινότητα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως βρισκόμαστε στην Early Access φάση, μιας και το expansion αναμένεται για όλους στα PS4, PS5 και PC στις 7 Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν και τα προβλήματα, αφού το τεράστιο ενδιαφέρον των παικτών «γονάτισε» τους servers της Square Enix. Εδώ και μέρες, λοιπόν, το παιχνίδι έχει μεγάλες λίστες με χρόνο αναμονής πριν να μπορέσει κάποιος να παίξει, ενώ πολλοί παίκτες είχαν θέματα και με disconnects.

Καθώς η ομάδα ανάπτυξης εργάζεται για να εξομαλύνει την κατάσταση, ο director και παραγωγός του τίτλου, Naoki Yoshida, ζήτησε συγνώμη από τους παίκτες, προσφέροντας επτά ημέρες δωρεάν πρόσβασης στον τίτλο ως «αποζημίωση».