Ξανά-ξανά καθυστερεί το Stanley Parable Ultra Deluxe Edition (Ναι, δύο ξανά)

Και χάνει το 2021
03 Δεκεμβρίου 2021 23:27
Ξανά-ξανά καθυστερεί το Stanley Parable Ultra Deluxe Edition (Ναι, δύο ξανά)

Το Stanley Parable Ultra Deluxe Edition, το οποίο είναι το remake ενός remake θα καθυστερήσει ξανά-ξανά, όπως έγινε μόλις γνωστό. Συγκεκριμένα, τα αρχικά πλάνα ήθελαν τον τίτλο να καταφθάνει το 2019, αλλά τελικά η κυκλοφορία μεταφέρθηκε για τα μέσα του 2020. Τα σχέδια αυτά άλλαξαν ξανά το 2020 που το παιχνίδι αναβλήθηκε για το 2021 και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο ξανά, αφού τώρα αναβάλλεται για το 2022. Φυσικά, όλες αυτές οι επαναλήψεις στις προτάσεις που μόλις διαβάσατε δε θα μπορούσαν να είναι πιο ταιριαστές αν αναλογιστεί κανείς το θέμα του παιχνιδιού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το The Stanley Parable είναι ένα πολυβραβευμένο παιχνίδι από τους σχεδιαστές Davey Wreden και William Pugh, το οποίο μιλά για την ψευδαίσθηση της επιλογής στα βιντεοπαιχνίδια, για τη σχέση του δημιουργού με τον παίκτη, αλλά και για τη μοίρα γενικότερα.

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ως mod του Half-Life, αλλά το 2013 δημιουργήθηκε εκ νέου χρησιμοποιώντας την Source Engine, με νέα στοιχεία ιστορίας και βελτιωμένα γραφικά.

Το 2018 ανακοινώθηκε το Stanley Parable Ultra Deluxe Edition που είναι ένα ακόμη remake, αφού ο τίτλος φτιάχνεται εκ νέου στη Unity μηχανή γραφικών αυτή τη φορά. Η νέα έκδοση περιγράφεται ως ένα σημαντικά εμπλουτισμένο re-imagining του remake από το 2013 και θα φέρει νέα endings, περισσότερες επιλογές και φυσικά νέους διαλόγους, με τον Kevan Brighting να επιστρέφει για το ρόλο του αφηγητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη νέα καθυστέρηση, η ομάδα ανάπτυξης δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Αντιθέτως, ξεκαθάρισε πως όλο το περιεχόμενο είναι πλέον έτοιμο και έτσι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία σε PC και κονσόλες στις αρχές του 2022.