Εξοργισμένη ξανά η κοινότητα του Battlefield 2042 – Χάλασε τους servers το νέο patch

Τα επερχόμενα χριστουγεννιάτικα skins δεν άρεσαν στους παίκτες
02 Δεκεμβρίου 2021 15:38
Εξοργισμένη ξανά η κοινότητα του Battlefield 2042 – Χάλασε τους servers το νέο patch

Δυστυχώς η DICE φαίνεται πως τρέχει και δε φτάνει, αφού το νέο patch του Battlefield 2042 δημιούργησε νέα πολύ σοβαρά προβλήματα για το παιχνίδι, το οποίο ήδη κατακεραυνώθηκε από την κοινότητα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν μερικές ώρες έγινε διαθέσιμο το Update 3 του Battlefield 2042, το οποίο στόχευε να διορθώσει πολλά τεχνικά θέματα και σχεδιαστικά λάθη που ταλαιπωρούσαν τους παίκτες. Μεταξύ άλλων, η ομάδα ανάπτυξης βελτίωσε και έκανε πιο εύχρηστο και γρήγορο το μενού παραμετροποίησης των όπλων, έκανε αλλαγές στο in-match UI και πρόσθεσε νέα εργαλεία για να διευκολύνει τη συνεργασία των παικτών, όπως ένδειξη για όσους χρειάζονται revive.

Δυστυχώς, οι βελτιώσεις αυτές ήρθαν μαζί με δύο νέα πάρα πολύ σημαντικά τεχνικά προβλήματα. Μετά την διάθεση της ενημέρωσης, ξεκίνησαν αμέσως οι αναφορές από δεκάδες παίκτες πως δε μπορούν να συνδεθούν σε κάποιον server, μένοντας κολλημένοι στο κεντρικό μενού. Συγχρόνως, δεκάδες PC gamers ξεκίνησαν να αναφέρουν πως το ποντίκι κουνά μόνο κάθετα την κάμερα και όχι και στον οριζόντιο άξονα, καθιστώντας το παιχνίδι πλήρως unplayable.

Η DICE επιβεβαίωσε πως πράγματι το Update 3 προκάλεσε και τα δύο θέματα, τονίζοντας πως στην περίπτωση των servers εργάζεται για την άμεση αποκατάσταση. Το δεύτερο πρόβλημα πρέπει να λυθεί απευθείας από τους παίκτες, από τους οποίους ζήτησε να διαγράψουν ένα συγκεκριμένο αρχείο για να συνεχίσουν να παίζουν. Δυστυχώς, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν και όλα τα settings τους.

Τέλος το κερασάκι στην τούρτα και αυτό που πραγματικά εξόργισε ξανά την κοινότητα του Battlefield 2042 ήταν μερικά κοσμητικά αντικείμενα. Συγκεκριμένα, μαζί με την τρίτη κατά σειρά ενημέρωση, προστέθηκαν πρόωρα στο παιχνίδι κάποια skins χαρακτήρων, τα οποία αφαιρέθηκαν ακαριαία. Ένα από αυτά ντύνει κατά κάποιον τρόπο σαν Άι Βασίλη τον “Boris” specialist του τίτλου.

Η εν λόγω προσθήκη δεν άρεσε καθόλου στην κοινότητα και έγινε απευθείας meme στο Reddit. Πολλαπλές δημοσιεύσεις στην πλατφόρμας που συγκέντρωσαν χιλιάδες upvotes, επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο θα ταίριαζε περισσότερο στο Fortnite και δε συμβαδίζει με την υπόλοιπη αισθητική του παιχνιδιού.