Η CD Projekt των Witcher και Cyberpunk επιμένει πως δεν πρόκειται να πουληθεί

Η εταιρία θα παραμείνει ανεξάρτητη
27 Νοεμβρίου 2021 13:03
Η CD Projekt των Witcher και Cyberpunk επιμένει πως δεν πρόκειται να πουληθεί

Το σερί εξαγορών που έχουμε δει τελευταία από εταιρίες όπως η Microsoft, η Sony, η Tencent, η EA και η Embracer, σε συνδυασμό με το περσινό στραβοπάτημα της κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077, έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια εξαγοράς της CD Projekt.

Τώρα, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στην Πολωνική εφημερίδα οικονομικών Rzeczpospolita, ο Προέδρος της εταιρίας, Adam Kiciński, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση η CD Projekt να πουληθεί, δηλώνοντας:

Λέμε εδώ και χρόνια ότι σχεδιάζουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι και δεν σκοπεύουμε να γίνουμε μέρος μιας ευρύτερης οντότητας. Ομοίως, δεν αναζητούμε ούτε κάποιον στρατηγικό επενδυτή.

Στη συνέχεια ο Kiciński ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν μια άλλη εταιρία να επιχειρήσει «εχθρική εξαγορά» της CD Projekt, αγοράζοντας μετοχές (όπως είχαμε δει στο παρελθόν να προσπαθεί να κάνει η Vivendi με τη Ubisoft). Έτσι, επιβεβαίωσε πως το καταστατικό της εταιρείας προστατεύει από το να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τέλος, όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια, η CD Projekt δεν αποκλείει να κάνει η ίδια της εξαγορές, όπως  για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την απόκτηση της Digital Scapes, η οποία μετονομάστηκε σε CD Projekt Red Vancouver. Σχετικά με αυτό, ο Kiciński πρόσθεσε:

Δεν αποκλείουμε περισσότερες τέτοιες κινήσεις στο μέλλον. Σκοπός των εξαγορών μας είναι να ενισχύσουμε τις ομάδες ανάπτυξής μας και να αποκτήσουμε πρόσθετη υποστήριξη για την υλοποίηση της στρατηγικής μας.

Σε αυτού του είδους τις επενδύσεις, μας ενδιαφέρει περισσότερο η εμπειρία και η ικανότητα και δίνουμε μεγάλη σημασία στο αν η ομάδα ταιριάζει στην κουλτούρα μας.

Για την ιστορία, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, το υψηλόβαθμο στέλεχος της CD Projekt τόνισε ότι το «στο τέλος το Cyberpunk 2077 θα θεωρείται πολύ καλό παιχνίδι». Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.