Η πρώτη επίσημη τιμονιέρα του Gran Turismo 7 έρχεται με τσουχτερή τιμή

Αποκαλύφθηκε η Gran Turismo DD Pro
26 Νοεμβρίου 2021 22:47
Η πρώτη επίσημη τιμονιέρα του Gran Turismo 7 έρχεται με τσουχτερή τιμή

Μπορεί να απέχουμε ακόμη μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του Gran Turismo 7, αλλά αυτό δε φαίνεται πως απέτρεψε την Fanatec από το να ανακοινώσει την Gran Turismo DD Pro τιμονιέρα για τα PS4, PS5 και PC.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τιμονιέρα του παιχνιδιού, η οποία μάλιστα είναι και η πρώτη που φέρνει την direct drive τεχνολογία της εταιρίας στο PlayStation. Συγκεκριμένα, η Fanatec υπόσχεται force-feedback επόμενης γενιάς, από το οποίο "δεν υπάρχει επιστροφή αν το αισθανθείτε".

Αναλυτικότερα, η  Gran Turismo DD Pro ενσωματώνει ένα 100% custom μοτέρ, το οποίο αναπτύχθηκε στη Γερμανία, ειδικά για sim racing. Ο όλος μηχανισμός είναι ικανός να παρέχει μέχρι και 8 Nm ροπής, κάτι που καθιστά απαραίτητη την ψύξη από έναν ειδικά κατασκευασμένο μηχανισμό από αλουμίνιο.

Όσον αφορά τα του παιχνιδιού τώρα, η τιμονιέρα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Polyphony Digital και έτσι επικοινωνεί απευθείας με τον τίτλο, υποστηρίζοντας πλήρως όλα τα χαρακτηριστικά του. Μάλιστα, διαθέτει OLED οθόνη και μια σειρά από LED ενδείξεις που προσφέρουν και οπτικό feedback όσο οδηγείτε. Φυσικά, το SDK είναι διαθέσιμο και για άλλες ομάδες ανάπτυξης, με την Fanatec να τονίζει πως θα υπάρχει συμβατότητα με όλους τους μεγάλους racing τίτλους.

Βέβαια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται και με ένα κόστος. Το βασικό πακέτο με το direct drive hub, την Gran Turismo τιμονιέρα και το διπλό πεντάλ κοστίζει €699.95.

Από την άλλη, όσοι θέλουν τριπλό πεντάλ και τη μέγιστη ροπή των 8Nm θα χρειαστεί να δώσουν €969,85 για το Premium Bundle.

Οι προπαραγγελίες για την τιμονιέρα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις αποστολές να είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαρτίου, δηλαδή περίπου μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Το Gran Turismo 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 4 και το PlayStation 5 στις 7 Μαρτίου του 2022.