Ο αρχιτέκτονας του PS5 μιλά για τα μυστικά του hardware της κονσόλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα χρόνο μετά, ο Mark Cerny αποκαλύπτει
22 Νοεμβρίου 2021 11:50
Ο αρχιτέκτονας του PS5 μιλά για τα μυστικά του hardware της κονσόλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το PS5 έχει κλείσει και επίσημα ένα χρόνο στην αγορά. Έτσι, ο αρχιτέκτονας της κονσόλας, Mark Cerny, αποκάλυψε τώρα διάφορες παρασκηνιακές λεπτομέρειες που αφορούν το hardware της, σε ένα νέο βίντεο του WIRED.

Συγκεκριμένα, ο θρυλικός δημιουργός που μεταξύ άλλων έχει συνεισφέρει στα Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Jak and Daxter, Uncharted, Ratchet & Clank, God of War, Killzone, Marvel's Spider-Man και Death Stranding μίλησε σχετικά με διάφορες σχεδιάστηκες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει, όταν το σύστημα νέας γενιάς της Sony βρισκόταν ακόμη στα αρχικά του στάδια.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο Cerny αναφέρθηκε στον SSD του PS5, τονίζοντας ότι ήταν κάτι που ζητούσαν οι developers από την εποχή του PS4. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Tim Sweeney της Epic Games του είχε μεταφέρει την άποψη πως οι σκληροί δίσκοι κρατάνε πίσω το μέσο. Παράλληλα, ο Cerny αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το σύστημα αυτόματης συμπίεσης που έχει ενσωματώσει το PlayStation 5, για τον επεξεργαστή της κονσόλας, καθώς και για τις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν για να μεγιστοποιηθεί η συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.