Τεράστιο διπλό ρεκόρ παικτών για το Forza Horizon 5

Ξεπέρασε κάθε άλλη κυκλοφορία του Xbox
10 Νοεμβρίου 2021 12:01
Τεράστιο διπλό ρεκόρ παικτών για το Forza Horizon 5

Πριν μερικές ώρες το Forza Horizon 5 έκανε το ντεμπούτο του για τα PC, Xbox One και Xbox Series X|S, καθώς και στις mobile συσκευές μέσω του cloud streaming του Xbox Game Pass. Δε χρειάστηκε πολύ, λοιπόν, έτσι ώστε ο open world racing τίτλος της Playground Games να σπάσει όχι ένα, αλλά δύο ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ευχαρίστησε την κοινότητα, αποκαλύπτοντας πως το Forza Horizon 5 είχε 4.5 εκατομμύρια παίκτες μέσα στην πρώτη του μέρα. Έτσι έσπασε το γενικό ρεκόρ των Xbox Game Studios, καταφέρνοντας το μεγαλύτερο ντεμπούτο από κάθε άλλο παιχνίδι της εταιρίας. Συγχρόνως, το νέο Horizon έσπασε και ένα ρεκόρ για το franchise, αφού είχε τρείς φορές μεγαλύτερο μέγιστο ταυτόχρονων παικτών σε σύγκριση με το Forza Horizon 4.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Spencer δήλωσε:

Επενδύουμε για χρόνια στο Xbox, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να παίζουν. Με πάνω από 4.5 εκατομμύρια παίκτες μέχρι στιγμής στο PC, στο cloud και στις κονσόλες, το Forza Horizon 5 δείχνει πως αυτή η υπόσχεση παίρνει σάρκα και οστά.

Είναι η μεγαλύτερη launch day σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι των Xbox Game Studios και τρείς φορές μεγαλύτερο μέγιστο ταυτόχρονων παικτών σε σύγκριση με το Forza Horizon 4.

Ευχαριστώ τους παίκτες και συγχαρητήρια στην Playground Games.

Για περισσότερα σχετικά με το Forza Horizon 5 μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review του Unboxholics.com πατώντας εδώ.