Το Switch είναι ακόμη στη μέση της ζωής του σύμφωνα με τη Nintendo

Εντός 80 χρόνων η επόμενη κονσόλα της
06 Νοεμβρίου 2021 09:34
Το Switch είναι ακόμη στη μέση της ζωής του σύμφωνα με τη Nintendo

Όπως σας ενημερώσαμε, η Nintendo αποκάλυψε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα, ανακοινώνοντας πως οι πωλήσεις του Switch έχουν φτάσει μέχρι σήμερα τα 92.87 εκατομμύρια. Τώρα, η εταιρία πραγματοποίησε μια νέα παρουσίαση που αφορά τους επενδυτές, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο στα φώτα της δημοσιότητας διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά της πλάνα.

Αναλυτικότερα, ένας μέρος της παρουσίασης εστίασε στη ‘Nintendo Account’ πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με το Switch και τονίζεται πως θα συνεχιστεί με την επόμενη κονσόλα του ιαπωνικού κολοσσού, “ενδυναμώνοντας τις μακροπρόθεσμες αμφίδρομες θετικές σχέσεις” μεταξύ των παικτών και της εταιρίας.

Κάπου τώρα ίσως να αναρωτιέστε ποια είναι αυτή η επόμενη κονσόλα της Nintendo ή έστω πότε θα καταφθάσει; Για την ώρα δεν έχουμε παρά μία μονάχα πληροφορία στη διάθεσή μας για το Switch 2 ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομάζεται ο διάδοχος της υβριδικής κονσόλας. Συγκεκριμένα, η Nintendo δήλωσε πως το Switch βρίσκεται ακόμη στη “μέση” της ζωής του, την ώρα που σε μια άλλη διαφάνεια της παρουσίασης επισημαίνει πως η επόμενη κονσόλα της θα καταφθάσει εντός του 20XX. Αυτό σημαίνει πως θα έρθει πριν το 2100, δηλαδή κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 80 χρόνια. Σίγουρα το χρονικό πλαίσιο είναι κάπως ευρύ, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε πως η επόμενη κονσόλα της Nintendo βρίσκεται στα σκαριά.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα από έναν επενδυτή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μελλοντικό της hardware, η Nintendo αποκρίθηκε:

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμη. Το Switch είναι στη μεσαία φάση του κύκλου του, έχοντας ακόμη μελλοντικό μομέντουμ χάρη στην κυκλοφορία του OLED μοντέλου και στη μεγάλη ποικιλία λογισμικού.

Όσον αφορά την επομένη γενιά, δεν αποκαλύπτουμε κάτι τώρα. Ακόμη βρίσκεται υπό εξέλιξη η εσωτερική συζήτηση σχετικά με το concept, το χρονοδιάγραμμα και όλα τα υπόλοιπα.

Αν αναλογιστούμε πως το Switch βρίσκεται περίπου τέσσερα χρόνια στην αγορά και πλέον είναι στο μέσο της ζωής του, η κονσόλα ενδεχομένως θα συνεχίσει την πορεία της μέχρι το 2025. Βέβαια, εδώ και πολύ καιρό ακούγονται φήμες για μια ισχυρότερη 4K Pro έκδοση του Switch, κάτι που σίγουρα θα επέκτεινε σημαντικά τη ζωή της κονσόλας. Ποια είναι, ωστόσο, τα σχέδια του ιαπωνικού gaming κολοσσού θα το δείξει μόνο ο χρόνος.