Κλείνει το Harry Potter παιχνίδι από τους δημιουργούς του Pokémon GO

Πείτε αντίο στο Harry Potter: Wizards Unite
03 Νοεμβρίου 2021 11:59
Κλείνει το Harry Potter παιχνίδι από τους δημιουργούς του Pokémon GO

Τον Ιούνιο του 2019 έκανε το ντεμπούτο του το Harry Potter: Wizards Unite, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από την κοινότητα. Πρόκειται για έναν τίτλο για Android και iOS συσκευές που δανείζεται τη gameplay φόρμουλα του Pokémon GO με την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και τις πραγματικές τοποθεσίες, προσαρμόζοντάς την ωστόσο στο μαγικό κόσμο του Harry Potter.

Κάνοντας fast-forward δύο χρόνια, η Niantic ήρθε τώρα να ανακοινώσει πως σύντομα το παιχνίδι θα πει αντίο. Συγκεκριμένα, ο τίτλος θα κλείσει οριστικά στις 31 Ιανουαρίου του 2022. Οι servers και όλες οι λειτουργίες θα απενεργοποιηθούν και το application θα αφαιρεθεί από τα Google Play και App Store. Μέχρι τότε η ομάδα σκοπεύει να διοργανώσει διάφορα in-game events, ενώ έχει κάνει διάφορες αλλαγές και στην in-game οικονομία, για να βοηθήσει τους παίκτες να δουν όλο το περιεχόμενο ευκολότερα.

Αν και δε δόθηκε κάποια συγκεκριμένη εξήγηση για το κλείσιμο του παιχνιδιού, η Niantic  ευχαρίστησε την κοινότητα, δηλώνοντας:

Δεν είναι γραφτό όλα τα παιχνίδια να διαρκούν για πάντα. Ο στόχος μας με το Harry Potter: Wizards Unite ήταν να ζωντανέψουμε τον κόσμο της μαγείας  για εκατομμύρια παίκτες, καθώς έβγαιναν έξω και εξερευνούσαν τις γειτονιές τους. Το καταφέραμε μαζί, παραδίδοντας ένα αφηγηματικό τόξο που διήρκησε δύο χρόνια και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.