Το Resident Evil Village σάρωσε σε πωλήσεις – Επιτυχημένο και το Resident Evil 3 Remake

Νέα στοιχεία απευθείας από την Capcom
29 Οκτωβρίου 2021 18:51
Το Resident Evil Village σάρωσε σε πωλήσεις – Επιτυχημένο και το Resident Evil 3 Remake

Η Capcom μόλις αποκάλυψε τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, φέρνοντας στα φώτα της δημοσιότητας νέες πληροφορίες για την εμπορική πορεία του Resident Evil Village και όχι μόνο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το όγδοο κεφάλαιο της θρυλικής horror σειράς τα έχει πάει εξαιρετικά. Συγκεκριμένα, από το ντεμπούτο του στις 7 Μαΐου, η Capcom έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει πως το Village διαγράφει καλύτερη εμπορική πορεία από οποιοδήποτε άλλο Resident Evil την τελευταία δεκαετία.

Συγκριτικά, το Resident Evil 7: Biohazard είχε πουλήσει 5.1 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Αυτό σημαίνει πως χρειάστηκε δεκαπέντε μήνες για το ίδιο επίτευγμα, την ώρα που το Village χρειάστηκε μόλις πέντε. Από την άλλη, το Resident Evil 2 είχε φτάσει το ίδιο ορόσημο σε έντεκα μήνες, ενώ όσον αφορά και το remake του Resident Evil 3, τα τελευταία στοιχεία που γνωρίζουμε είναι πως οι πωλήσεις του είχαν φτάσει τα 3.6 εκατομμύρια τον Ιανουάριο. Το Village σημειώνει καλύτερη εμπορική πορεία και από το Resident Evil 6.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Capcom φιλοδοξεί το Resident Evil Village να ξεπεράσει το 7 και να γίνει έτσι σε βάθος χρόνου το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο του franchise.

Κλείνοντας, η ιαπωνική εταιρία δήλωσε επίσης ικανοποιημένη και από την πορεία του Resident Evil 3 Remake, ενώ αποκάλυψε πως το Monster Hunter Stories 2 έχει ξεπεράσεις τις 1.3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, την ώρα που το World έφτασε τα 20 εκατομμύρια. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η ανάπτυξη του Pragmata συνεχίζεται ομαλά, ενώ μάθαμε επίσης πως η εταιρία δεν έχει προγραμματίσει κάποια μεγάλη κυκλοφορία μέχρι τον Μάρτιο του 2022.