Steam Deck: Η Valve ετοίμασε ειδικό σύστημα για να ξέρετε ποια παιχνίδια τρέχουν

Υποδεχθείτε το Deck Verified
20 Οκτωβρίου 2021 09:52
Steam Deck: Η Valve ετοίμασε ειδικό σύστημα για να ξέρετε ποια παιχνίδια τρέχουν

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Steam Deck και έτσι η Valve αποκάλυψε τώρα μια νέα πτυχή της πλατφόρμας της, η οποία στοχεύει να κάνει την εμπειρία των παικτών όσο το δυνατόν ομαλότερη γίνεται.

Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει ετοιμάσει το Deck Verified, ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης που θα δείχνει στους κατόχους της φορητής κονσόλας ποια παιχνίδια του Steam είναι συμβατά. Αναλυτικότερα, όλοι οι τίτλοι της πλατφόρμας θα λάβουν μια από τις παρακάτω αξιολογήσεις:

  • Verified –Δουλεύει απροβλημάτιστα στο Steam Deck, μπορείτε να το κατεβάσετε και να παίξετε αμέσως
  • Playable –Δουλεύει στο Steam Deck, αλλά μπορεί να χρειάζονται μερικές χειροκίνητες ρυθμίσεις (για παράδειγμα η επιλογή ενός configuration χειρισμού από την κοινότητα ή η χρήση της οθόνης αφής για κάποια μενού)
  • Unsupported –Δεν δουλεύει στο Steam (για παράδειγμα όλα τα αποκλειστικά VR παιχνίδια δεν υποστηρίζονται)
  • Unknown –Δεν έχει ελεγχθεί ακόμη για συμβατότητα.

Για να θεωρηθεί κάποιο παιχνίδι Verified, θα πρέπει να υποστηρίζει πλήρως χειρισμό με χειριστήριο και να διαθέτει σωστά εικονίδια χειρισμού. Παράλληλα, θα πρέπει να υποστηρίζει την ανάλυση της οθόνης του Deck, με καλά default settings και γραμματοσειρά που είναι εύκολα αναγνώσιμη, ενώ θα είναι απαραίτητο να υποστηρίζονται από το Proton (το υποσύστημα που μετατρέπει τους Windows τίτλους σε Linux) όλα τα χαρακτηριστικά κάθε παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα το anti-cheat.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βαθμολογία μπορεί να αλλάξει σε κάθε περίπτωση με την πάροδο του χρόνου, καθώς developers λύνουν τυχόν προβλήματα συμβατότητας με ενημερώσεις.

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Valve, εξηγώντας αναλυτικότερα το εν λόγω σύστημα.