Το Final Fantasy 14 είναι πλέον το πιο κερδοφόρο παιχνίδι της σειράς

Συνεχίζεται ο θρίαμβος του MMO
14 Οκτωβρίου 2021 17:44
Το Final Fantasy 14 είναι πλέον το πιο κερδοφόρο παιχνίδι της σειράς

Η φρενήρης πορεία του Final Fantasy 14 συνεχίζεται, αφού πλέον το MMORPG κατάφερε να γίνει το πιο κερδοφόρο κεφάλαιο της ιστορικής σειράς της Square Enix. Για να το πετύχει αυτό, ο τίτλος χρειάστηκε περίπου 11 χρόνια και τεράστια προσπάθεια από τους developers, αφού η αρχική του κυκλοφορία είχε συνοδευτεί από σημαντικά προβλήματα.

Για την ιστορία, το 2015 το Final Fantasy 14 είχε μόλις 5 εκατομμύρια παίκτες, ενώ τώρα η βάση του έχει ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια.

Με αφορμή το μεγάλο αυτό επίτευγμα, ο δημιουργός του παιχνιδιού, Naoki Yoshida, δήλωσε:

Όλοι ξέρετε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την ομάδα με την αρχική έκδοση του Final Fantasy 14. Από τότε καταφέραμε να μετατρέψουμε τον τίτλο σε έναν που αποτελεί σημαντική συνεισφορά για τα κέρδη της εταιρείας μας.

Ίσως είναι απρόσεκτο εκ μέρους μου να το πω, αλλά όσον αφορά τα οικονομικά μας, καταφέραμε να γνωρίσουμε μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζοντας στο μέλλον, δεν θα κάνουμε καμία παράλειψη όσον αφορά τις επενδύσεις μας, για να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες μας μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ορίζοντα βρίσκεται και το τεράστιο Endwalker πακέτο επέκτασης του Final Fantasy 14, οπότε ο τίτλος αναμένεται να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους παίκτες.